Hjælpepakker til fysioterapipraksis

Hvordan er fysioterapeut-klinikker stillet ved nedlukning på grund af lokale udbrud af corona? Følg Danske Fysioterapeuters arbejde for nye hjælpepakker.

Statens hjælpepakker til henholdsvis omsætningsnedgang og faste omkostninger var gældende til den 8. juli 2020, og hjælpepakken om lønkompensation til klinikejere ophører den 29. august 2020.

Danske Fysioterapeuter undersøger nu, hvordan en klinik vil være stillet, såfremt den er nødsaget til at lukke ned for behandlingsaktivitet grundet et lokalt smitteudbrud.

Del gerne dine erfaringer, såfremt jeres klinik er beliggende i et område, hvor smittetrykket lokalt er særligt stort (smittehubs). Hvad har det betydet for klinikken?

Det sker

27. maj 2020

30. april 2020

 • Danske Fysioterapeuter arbejder på at få udbetalt de nødvendige kompensationer til klinikkerne hurtigst muligt.

20. april 2020

 • Danske Fysioterapeuter tilbyder hurtig online vurdering af mulighederne for at søge kompensationsordninger via online kompensations-tjek.

18. april 2020

 • Grænsen for faste omkostninger halveres til kr. 12.500 over 3 mdr. Det gør, at mange bibeskæftigede fysioterapeuter nu kan få dækning. Ændringen sker efter pres fra blandt andet Danske Fysioterapeuter.
 • Klinikejere med mere en 10 ansatte kan nu få kompensation for mistet omsætning. Grænsen bliver hævet til 25 personer efter vores specifikke problematisering.
 • Freelanceordning indføres – har vi også presset på for sammen med øvrige parter.

31. marts 2020

 • Vi arbejder på, at kompensationen til selvstændige bliver opreguleret, lige som lønkompensationen blev det i går.

27. marts 2020

 • Vi har udarbejdet en selvstændig webside om revisorhjælp til selvstændige med links og FAQ for at give et bedre overblik. Siden bliver løbende opdateret i takt med at vi får ny viden.
 • Danske Fysioterapeuter stiller gratis revisorhjælp til rådighed for selvstændige fysioterapeuter, dvs. ejere, lejere og nye startups. I løbet af denne uge vil Folketingets hjælpepakker blive helt færdige, og de nærmere regler for ansøgninger og kompensationer vil blive offentliggjort.
 • Det er vigtigt, at man som selvstændig fysioterapeut søger den rigtige kompensation og ikke går glip af kompensation eller risikere et tilbagebetalingskrav. Derfor har Danske Fysioterapeuter indgået aftale med tre revisionsfirmaer, der alle har solid erfaring med klinikdrift og fysioterapeutiske virksomheder. Fra onsdag den 30. marts kan du som medlem af Danske Fysioterapeuter ringe til Danske Fysioterapeuter og blive henvist til den af revisorerne, der matcher din situation, og få gratis rådgivning af autoriserede revisorer. Ordningen er i første omgang et tilbud frem til den 30. april 2020, indtil vi kender krisens omfang og de økonomiske konsekvenser for fysioterapeuter.
 • Alle selvstændige fysioterapeuter vil i eftermiddag få et spørgeskema, som vi håber, at I vil udfylde. Danske Fysioterapeuter samler viden om selvstændiges vilkår sammen med SMVDanmark, Tandlægeforeningen og andre.

25. marts 2020

 • Vi presser på over for Christiansborg: Det skal være muligt at være frivillig i beredskaberne uden at risikere træk i kompensationsordninger, dagpenge m.v. Og det skal være muligt at få støtte, hvis man har en indtjening sammensat af CVR og en B-indkomst.

19. marts 2020

 • Vi anerkender viljen fra Christiansborg, men vi er gået ud i pressen med budskabet om, at hjælpepakken ikke fjerner risikoen for klinikdød.
 • Hjælpepakken er kommet. Vi er i gang med at læse detaljerne. Vi kommer med nyt senere i dag.

18. marts 2020

 • Vilkår for selvstændige: De endelige aftaler mellem politikerne er ikke helt på plads. Vi er på vej til at læse ind i regeringens udspil om kompensation til selvstændige – og når de politiske forhandlinger er færdige, vil vi informere her. Lige nu glæder vi os over, at erhvervsministeren nævnte selvstændige fysioterapeuter på pressemødet. De har hørt råbet om hjælp.
 • Vi er i tæt kontakt med Christiansborg om kompensation. Det er vores forventning, at der kommer politiske forhandlinger senere i dag.
 • Vi er i tæt dialog med AC om en række konkrete udfordringer knyttet til Corona-situationen.

17. marts 2020

 • Regeringen har tilkendegivet, at der er hjælp på vej til selvstændige. Danske Fysioterapeuter lægger pres på. Det haster.

16. marts 2020

 • Vi gør, hvad vi kan for at lægge pres på myndighederne for at få afklaring på kompensation til selvstændige, der også har en autorisation og dermed et forstærket ansvar.
 • Vi er i kontakt med politikere direkte og via vores hovedorganisation AC. Vi koordinerer desuden med SMVDanmark. De to hjælpepakker støtter primært store virksomheder, nu handler det om at få de små og soloselvstændige med.

 

Del eller udskriv siden
0 kommentarer

Kontakt

Mads Lythje

Forhandlingsleder
3341 4654