Fagkongressen er en unik mulighed for at dele erfaringer med andre fysioterapeuter
Hvorfor har du planlagt/planlægger du at tilmelde dig Fagkongressen?
Jeg arbejder til dagligt med evidensbaseret medicin på tværs af mange fagområder og jeg oplever, at noget at det vigtigste man kan gøre, er at dele sin viden fra klinisk praksis eller den forskning man har lavet. Forskning er helt centralt for udvikling af vores fag og spænder vidt; fra undersøgelse af patienters og fysioterapeuters erfaringer, værdier og præferencer, til forskning i gavnlige og skadelige virkninger af undersøgelsesmetoder eller behandlinger.
Desuden bliver der lavet utroligt mange spændende udviklingsprojekter i hele Danmark, som kan være vanskeligt at have overblik over, men her er Fagkongressen en unik mulighed for at dele og diskutere sine erfaringer og resultater med andre fysioterapeuter.
Christoffer Bruun Korfitsen
Cand. scient. fysioterapi, fuldmægtig i enhed for evidensbaseret medicin i Sundhedsstyrelsen og videnskabelig assistent hos Cochrane Denmark og Center for Evidensbaseret Medicin Odense.
Hvad har tidligere været din største oplevelse på Danske Fysioterapeuters fagkongres?
Til Fagkongressen i 2018 var mit fokus at høre præsentationer relateret til smerter, som på daværende tidspunkt var mit kliniske fokus. Jeg deltog i symposiet When work hurts, hvor Lance McCracken, Morten Høgh, Morten Alberg og Henrik Bjarke Vægter præsenterede deres forskning og helt konkrete kliniske erfaringer med, hvordan arbejdet skal tænkes ind som en del af behandlingen af borgere med smerter, og hvordan vi kan indgå som centrale fagpersoner i kommunernes beskæftigelsesindsatser og dermed hjælpe borgere til at overkomme de barrierer og fysiske udfordringer, der er for at komme tilbage i arbejde.
Hvad må du absolut opleve i 2022?
Jeg skal helt sikkert deltage i PhD Cup, da det er fantastisk at se motiverede og engagerede phd-studerende pitche deres spændende projekter. De har ofte fingeren på pulsen indenfor deres forskningsområde.
Der er også allerede planlagt en lang række spændende symposier, og især følgende tre sessioner har jeg udset mig; Gør evidens og til bedre fysioterapeuter?, Self-management? Hvordan lærer vi patienten selv at håndtere sin kroniske smerter, og sidst men ikke mindst Osteoporose - en muskuloskeletal udfordring. Jeg har været så heldig at samarbejde med en lang række forskere på osteoporoseområdet i forbindelse med vores nye app, Mine Knogler, og det er for mig at se et underprioriteret område. Derudover jeg har udset mig en round table, der handler om Vidensbaseret praksis, hvor der skal debatteres implementering af ny viden - i eller med praksis.
Har du et godt råd til en førstegangsdeltager?
Først og fremmest, udvælg på forhånd nogle sessioner eller workshops, som er dit interesseområde. Men prøv også at deltage i sessioner, hvor det handler om et helt andet speciale end dit eget, f.eks. PhD Cup, som handler om mange forskellige projekter.
Hvis du har en kandidat i maven, så kan jeg også anbefale at opsøge kandidatstuderende i fysioterapi der præsenterer deres projekter.
Er der nogle faldgruber?
Ligesom på festivaller, hvis man planlægger at bruge al sin tid på at deltage i præsentationer, kan man godt brænde ud efter førstedagen. Tag en pause indimellem, især hvis du ikke kan huske, hvad den præsentation du lige har været til handlede om.
Er du endnu ikke tilmeldt fagkongressen?
Hvis du endnu ikke har tilmeldt dig Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2022, er der sidste frist for køb af billet den 28. februar.