Fagkongres & covid-19

Fra 1. februar ophører alle restriktioner og Danske Fysioterapeuters Fagkongres og udstilling vil derfor blive afholdt som planlagt i Odense Congress Center.
Foto: iStock

Alle corona-restriktioner, der kunne have haft betydning for afviklingen af fagkongressen i foråret, er - som offentliggjort på pressemødet i Statsministeriet den 26. januar - ophævet fra den 1. februar 2022.

Danske Fysioterapeuters Fagkongres vil derfor blive afholdt som planlagt fra den 17.-19. marts, – og naturligvis i henhold til alle gældende anbefalinger fra sundhedsmyndighederne på dette tidspunkt.

Kongressen afholdes i Odense Congress Center (OCC), som efter en periode med delvis hjemsendelse af medarbejdere, igen er helt oppe i gear. De seneste to års pandemi har gjort medarbejderne hos OCC særdeles rutinerede i at sørge for trygge og sikre rammer omkring møder, måltider, messer og overnatninger.

Kongrescentret udviklede således allerede sidste år deres "Clean & Safe"-koncept, som sikrer såvel besøgende som personale et trygt indendørsmiljø, hvilket bl.a. indebærer nem adgang til håndsprit samt udvidet rengøring af fællesarealer. Endvidere er OCC i løbende i kontakt med myndighederne, så både deltagere på fagkongressen og i udstillingsområdet til enhver tid er garanteret rammer, der følger de aktuelle retningslinjer.

Se de gældende råd & regler vedr. corona

Derfor afholdes fagkongressen ikke online

Fagkongressen er en vigtig begivenhed for såvel foreningens medlemmer samt Danske Fysioterapeuter og Dansk Selskab for Fysioterapi. Det er et arrangement, der byder på meget mere end formidling af ny og vigtig viden vedrørende faget.

Det sociale aspekt er nemlig en mindst lige så vigtig del af fagkongressen, som de mange planlagte sessioner. Både i forhold til at netværke i pauserne og samarbejde i workshops, men også fordi det vægtes højt at give deltagerne muligheden for at drøfte den faglige viden og de implikationer, som denne kan medføre med engagerede ligesindede. Dette fungerer sjældent lige så godt virtuelt. Og slet ikke, når det involverer et så stort deltagerantal, som forventes at tilmelde sig Fagkongres 2022.

Derudover spiller fagkongressens udstilling også en stor rolle i arrangementets fysiske relevans. Udstillingen, der i år også er åben for gæster udefra, er Danmarks største og eneste udstilling for fysioterapeutisk trænings- og behandlingsudstyr. Her kan virksomheder med relevans for fysioterapeuters arbejdsliv i det private og offentlige regi vise og demonstrere deres produkter og services. En mulighed, der ikke kan konverteres til en onlinebegivenhed på samme fordelagtige præmisser for såvel udstillere som besøgende.

Senest opdateret den 27. januar 2022