Forslag til præsentationer: Mundtlige, posters og Ph.d. Cup

Er du interesseret i at holde en kort mundtlig præsentation, præsentere en poster eller måske tilmelde dig vores nyeste aktivitet - Ph.d. Cup - ved Fagkongres 2022? Så er det nu, du skal spidse pennen og sætte kryds i kalenderen. Du kan nemlig indsende dit forslag fra nu af og frem til den 1. september 2021.

Bemærk venligst, at det ikke længere er muligt at indsende forslag til præsentationer.

Vi opfordrer alle medlemmer, der arbejder med forskning eller udvikling, som kan have interesse for øvrige medlemmer af Danske Fysioterapeuter, til at præsentere deres forsknings- og udviklingsprojekter på Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2022.

For at præsentere dit forslag på Danske Fysioterapeuters Fagkongres, skal du selv være tilmeldt fagkongressen og dit projekt skal være afsluttet. Præsentationen skal indeholde resultater og/eller evaluering.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt det er et forsknings- eller udviklingsprojekt, som du vil præsentere, skal du afgøre dette, inden du sender forslaget ind.

Læs om forskellen på et forsknings- eller udviklingsprojekt 

Kvalitetsvurdering af indsendte forslag

Alle indsendte forslag bliver kvalitetsvurderet af to medlemmer fra det videnskabelige panel. Medlemmerne giver hvert forslag en karakter ud fra de tre nedenstående kriterier. De forslag som får de bedste karakterer antages til fagkongressen - dog under hensyntagen til, hvad vi har plads til i programmet.

Vurderingen og karaktergivningen af de indsendte forslag bliver foretaget på baggrund af følgende kriterier:

 • Projektets metodiske kvalitet
 • Kvaliteten af abstractet
 • Klinisk relevans for fysioterapi

Korte mundtlige præsentationer

Korte mundtlige præsentationer varer i alt 15 minutter og omhandler et forsknings- eller udviklingsprojekt. Oplægsholderen har 10 min. til at præsentere projektet og herefter 5 min. til at besvare spørgsmål fra tilhørere og moderator.

Det er overvejende klinikere, der deltager på Danske Fysioterapeuters Fagkongres. Baseret på evaluering fra tidligere fagkongresser har vi en særlig opmærksomhed på den kliniske anvendelighed ved formidling af viden. Dette medfører krav til, at den sidste del af præsentationen omhandler det praktiske anvendelsesperspektiv.

Poster-præsentationer

Ved hjælp af posterformatet har du mulighed for at formidle resultaterne af dit forsknings eller kvalitetsudviklingsprojekt.

Alle udvalgte posters præsenteres på Fagkongressen og ved Fagkongressens afslutning uddeles en pris for bedste poster.

4 gode råd til din poster-præsentation

 1. En god poster starter med et godt abstract, som har et klart formål og et fokuseret budskab om resultatet. Nævn, hvem der får nytte af din forskning.
 2. Tiltræk læserens opmærksomhed
  Skab blikfang på din poster med billede eller illustration og tænk over farvevalg.
 3. Forenkl din poster
  Giv plads til ’luft’ omkring tekst og figurer/tabeller. Skriv korte, aktive sætninger, uden negationer.
 4. Skab interesse
  Sørg for at formål og budskab kommer hurtigt frem - både på poster (f.eks. ved farvevalg/skrift størrelse) og i din mundtlige præsentation. Et interesseret publikum vil læse videre hhv. lytte og spørge i dybden.

De gode råd kommer fra vinderen af ”Bedste poster på Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2018”, fysioterapeut Karen Hjerrild Andreasson.

Ph.d. Cup

Ph.d. Cup er et nyt element ved Danske Fysioterapeuters Fagkongres, som har sin inspiration fra Danmarks Radios Ph.d. Cup. Formålet med Ph.d. Cup er at lade forskere præsentere deres forskningsresultater på en let og forståelig måde.

Helt konkret vil der blive udvalgt fem forskere, som hver får 5 minutter til at præsentere deres forskning uden brug af virkemidler.

Efter præsentationen vil der være mulighed for enkelte spørgsmål fra dommerkomitéen, som vil bestå af det videnskabelige panel. Alle fagkongressens deltagere vil være med til at bedømme forskerne i Ph.d. Cup. Forskerne vil blive vurderet på, hvor gode de er til at fremlægge deres forskning på en let forståelig og klinisk anvendelig måde.

For at deltage i Ph.d. Cup, skal du være tæt på at afslutte eller have afsluttet din ph.d. inden for de sidste 5 år, så du har nogle resultater, som du kan præsentere.

Se 4 tips til god formidling ved Ph.d. Cup.

Få svar på dine spørgsmål

Hvis du har generelle spørgsmål eller spørgsmål til udarbejdelsen af dit forslag, kan der være hjælp at hente i vores FAQ om det faglige program.

Læs FAQ om det faglige program

Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål.
Skriv til os på mail: fagkongres@fysio.dk

Planlægning af det faglige program og FAQ

Hvis du ønsker overblik over planlægningen af det faglige program, kan du se mere i vores tidsplan.

Se tidsplan over planlægning

Del eller udskriv siden

Kontakt

Faglig projektleder & kvalitetskonsulent Janne Dyrby

Janne Dyrby

Faglig projektleder & kvalitetskonsulent
3341 4663