Guide til den kritiske fysioterapeut

Du har været fysioterapeut i 35 år, og synes, du har set det meste. Egentlig kan du ikke helt se, hvad en fagkongres kan give en garvet fys som dig. Se din guide til programmet på Fagkongres 2022.

Tegning af den kritiske fysioterapeut

Du har været fysioterapeut i 35 år og synes, du har set det meste. Du har været igennem de fleste fagbøger indenfor dit felt og ved, at størstedelen af al ny viden er umulig at implementere i praksis. Desuden mangler der jo evidens for det meste.

Du går derfor kræsent til symposierne og tilrettelægger din tid, så du har tid til det vigtigste: Netværk med dine kollegaer, både fordums og nutidige. I har til gengæld en fest og slår jer løs på dansegulvet til den lyse morgen. Men bare rolig, fagkongressen har også noget at tilbyde dig.

Placebo i klinisk praksis - ven eller fjende?

Hvad er placebo, hvordan opstår det, og kan man bruge det i den fysioterapeutiske hverdag? Det er nogle af de spørgsmål, som professorerne Lene Vase og Robin Christensen og ph.d. Elisabeth Bandak og Cecilia Bartholdy vil forsøge at besvare i dette symposium.

Her får du den nyeste viden om teoretiske, videnskabelige og klinisk praktiske aspekter af placebo relateret til fysioterapi. Fokus vil være på muskuloskeletale lidelser.

Læs mere

Social ulighed i sundhed i et livsforløbsperspektiv for mennesker med funktionsnedsættelser opstået i barndommen

Hvad er god kvalitet i fysioterapi til børn og voksne med funktionsnedsættelser, der er opstået i barndommen? På denne session kigger oplægsholderne på ulighed i sundhed, og hvad der kan forebygge den. Der tages udgangspunkt i voksne med cerebral parese, som har fysisk og psykisk oversygelighed og oftere bruger sundhedsvæsenet.

Læs mere

Gør evidens os til bedre terapeuter?

Fysioterapi skal være evidensbaseret for at berettige terapeuternes plads i sundhedsvæsenet. Men hvordan anvender man evidensen i en travl hverdag – og bliver man en bedre terapeut af det?

Mød professor Michael Rathleff, ph.d. Morten Høgh, ph.d. Carsten Juhl og Trine Holm, master i voksnes læring og kompetenceudvikling.

Læs mere