Sådan overbeviser du din chef

Det har værdi for hele arbejdspladsen at lade dig deltage på fagkongressen. Her er 6 gode argumenter, du kan bruge, når du skal overtale din chef til at sende dig afsted.
Foto: iStock.
 1. Peg på konkrete gevinster for arbejdspladsen
  At sende dig afsted til Danske Fysioterapeuters Fagkongres i marts er win-win for hele arbejdspladsen. Faktisk er det meget svært at finde faglige modargumenter for at "investere" i dette fælles projekt, hvor du deltager som repræsentant for arbejdspladsens fysioterapeutfaglige interesser. Udover det faktum, at du bliver klogere på ny viden i hele fagets bredde, så kan det også være en god idé, at du forpligter dig til at give chefen og kollegerne et inspirerende oplæg, når du kommer tilbage.
  Foreslå evt. at I sammen udforsker programmet og laver en liste over, hvilke emner, I ønsker at blive klogere på.
 2. Afstem din deltagelse med chefens målsætninger og udfordringer
  Når du deltager på fagkongressen, kan din deltagelse kædes sammen med det udviklingspotentiale og de faglige målsætninger, som din chef har for din arbejdsplads. Du kan måske også koble emner fra fagkongressens mange workshops eller symposier op på faglige diskussioner og udfordringer, som I har oplevet på arbejdspladsen. Fagkongressen kan desuden bidrage til, at dine egne kvalifikationer og kompetencer bliver stærkere, hvilket også vil komme din arbejdsplads, dine kollegaer og - ikke mindst - din chef til gode.
 3. Du får nyt brændstof
  Glade og motiverede medarbejdere, der giver den en ekstra skalle, er chefens livret. Og dét får din chef helt sikkert at mærke, ved at sende dig af sted på fagkongressen. Her vil du nemlig blive fyldt op med ny viden fra engagerede forskere og kolleger, og med garanti vende tilbage til arbejdspladsen med inspiration og fornyet kærlighed til faget.
 4. Du får et værdifuldt fagligt netværk
  Danske Fysioterapeuters Fagkongres 2022 er en enestående mulighed for at danne nye faglige netværk. Har I på arbejdspladsen behov for at vide mere om, hvordan andre arbejder med faglige emner, så er fagkongressen stedet. Her kan du møde fagfæller, som gerne vil dele ud af deres viden og praksiserfaringer. Tilbyd din chef at tage fat i interessante kollegaer og specifikke oplægsholdere. På den måde kan I fortsætte vidensdeling og sparring bagefter, til gavn for jeres arbejdsplads.
 5. Du får direkte adgang til de dygtigste forskere
  Udnyt at oplægsholderne og forskerne er til rådighed på fagkongressen. Forklar din chef, at I får direkte adgang til svar på spørgsmål om den nyeste forskning. Forbered dig og formulér spørgsmål hjemmefra. De fleste oplægsholdere – også de udenlandske – vil gerne bruge et kvarter eller en halv time på at svare på gode spørgsmål.
 6. Du får nye konkrete kompetencer med hjem
  På fagkongressens workshops får du konkret viden, værktøjer og kompetencer om alt fra håndtering af ny teknologi til behandling af patienter, som du kan gå hjem og bruge direkte i praksis. Disse værktøjer kan du med fordel videregive til andre medarbejdere og derved sikre, at jeres arbejdsplads er opdateret på den seneste fysioterapeutfaglige udvikling. Til gavn for både ansatte og patienter. 

Se hele fagkongressens spændende program her