"Småt & godt" fra Folkemødet 2017

Her på siden opdaterer vi løbende de seneste små og store nyheder fra Folkemødet. Danske Fysioterapeuter er repræsenteret ved et fagligt stærkt og engageret team af fysioterapeuter fra hele landet.

Elastikker og rygmærker

18/06/2017

Udstyret med farverige elastikker og et kæmpelogo på ryggen akkompagneret af ”Vi holder mennesker i bevægelse” – har der ikke hersket nogen tvivl om Danske Fysioterapeuters mission på Folkemødet. Selvom der ved denne begivenhed, er blevet kæmpet om opmærksomheden fra alle sider, så har én ting været helt sikkert: Vores dygtige fysioterapeuter har skilt sig ud i folkemængden! De har ikke misset en eneste mulighed, for at udbrede kendskabet til fysioterapi og fortælle om vores grundfortælling.

Mange folk har henvendt sig til fysioterapiens ambassadører på Folkemødet med konkrete udfordringer og problemer med bl.a. motorik, muskler og led. De er alle som én blevet budt velkommen og taget hånd om. Uanset om de blot skulle have vist de mest gængse elastikøvelser eller have mere fagspecifik råd og vejledning – så er det hele foregået med stor professionalisme og overskud. For helt i tråd med vores grundfortælling, så handler det om at sikre den bedste kvalitet for den enkelte – uanset livssituation. Bevægelse er jo ikke lig med fysisk aktivitet, men optimering af funktion.

Danske Fysioterapeuter efterlader sig alt i alt et seriøst og positivt indtryk på Folkemødet - uanset hvem vi taler med. Og vi har talt med rigtig mange! Vi har markeret os stærkt både i politiske debatter og på festivalpladsen. Vi er lykkedes godt med at kommunikere vigtigheden af fysioterapi. Fysioterapi kan nemlig så uendelig meget og er så uendelig bredt. Derfor er det også så ekstremt vigtigt, at vi som fysioterapeuter gang på gang får vist vores stærke brand frem og spredt budskabet om fysioterapiens mange fordele og muligheder.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Demokratiets fest

Danske Fysioterapeuter på Folkemødet 2017

17/06/2017

Mangfoldigheden lever kronede dage og der er tænkt i alle former for kreative indslag, når det kommer til at få opmærksomheden og synliggøre mærkesager og politiske standpunkter på Folkemødet.

Det kaldes af nogle for demokratiets Roskilde Festival. Men selvom Allinge måske er knapt så rock’n’roll som Roskilde – så er det stadig en fest med godt humør og sjove oplevelser, ind imellem de mange politiske debatter og aktiviteter.

Vores formand Tina Lambrecht og direktør Karen Langvad har derfor stadig masser af overskud og plads til smil, selvom det er hårdt arbejde at få fysioterapien på den politiske dagsorden og markere sig aktivt i relationerne til andre organisationer og foreninger. Folkemødet er jo trods alt demokratiets fest.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debat: Handicap – en hindring for at være sund?

17/06/2017

Mennesker med handicap har en dårligere sundhedsprofil, og nogle grupper af handicappede dør 15-20 år tidligere end andre borgere. Hvorfor er det sådan, og hvordan kommer vi denne ulighed i sundhed til livs? Det var spørgsmålene, der blev stillet ved en debat på årets Folkemøde arrangeret af Danske Fysioterapeuter, Danske Handicaporganisationer og Bevica Fonden.

Tina Lambrecht understregede i debatten, at fysioterapeuter er i kontakt med mange handicappede med ordningen om vederlagsfri fysioterapi, men at tilbuddet ikke kan stå alene.

"Den vederlagsfrie ordning er rigtig god. Den gør mennesker med handicap i stand til at være fysisk aktive. Men mennesker med handicap har brug for at være fysisk aktive ud over behandlingen i ordningen, og for at de kan være det, er der brug for flere tilbud om fysisk aktivitet målrettet handicappede," sagde hun.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Folkemødet i fuld sving!

Elastiktræning med fysioterapeuterne på Folkemødet201717/06/2017

En morgen på Folkemødet begynder med at kroppen varmes op og muskler og led smøres, så man kan være klar til dagens mange aktiviteter. Og det foregår naturligvis bedst i selskab med Danske Fysioterapeuter.

Nyheden om en god start på dagen havde igen vundet indpas på flere af de besøgende på pladsen, og det hjalp helt sikkert på tilslutningen, at solen også havde valgt at være en del af morgengymnastikken.

Udover at få godt gang i kroppen fra morgenstunden af, fik deltagerne udleveret elastikker og et øvelseshæfte, så de også kan træne derhjemme. Træningspakkerne uddelte vi i samarbejde med og Proterapi og Krop+Fysik.

Interessen var tydelig at spore blandt de mange fremmødte og det gav vores fysser fin mulighed for at besvare mange spørgsmål undervejs. Stemningen var høj og elastikkerne kom rigtig på overarbejde – så endnu en gang hjalp Danske Fysioterapeuter en masse mennesker med at få en god start på dagen.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debat: Den gode reaktivering 

Debat om den gode reaktivering - Folkemødet 201716/06/2017

I en debat om, hvordan vi bedst får sygemeldte tilbage i arbejde via en koordineret ansatte, deltog formand Tina Lambrecht aktivt og satte blandt andet fokus på aktiv og systematisk forebyggelse af nedslidthed.

"Vi skal blive meget bedre til at forebygge, at mennesker ikke bliver syge. Alt for mange bliver nedslidt i bevægeapparatet og stressede. Sygdommene hænger sammen. Smerter i muskler og led kan lede til depression og dermed større udsathed på arbejdsmarkedet. Derfor skal vi forebygge meget mere systematisk", lød det fra Tina Lambrecht i debatten, der tog udgangspunkt i den gode reaktivering.

Tina Lambrecht pegede endvidere på, at vi skal passe ikke at give individet skylden for, at han eller hun bliver stresset og syg. "Tidsånden er, at det i for stort omfang bliver den enkeltes ansvar at tage hånd om sig selv."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debat: Bedre patientinddragelse i omvendt samråd

16/06/2017

Det plejer at være sundhedsorganisationerne der stiller spørgsmål til politikerne. Sådan er det ikke på det omvendte samråd, der er et traditionsrigt event på Folkemødet. Tværtimod. Her er det politikerne, der skyder på organisationerne.

På samrådet bad Kirsten Normann fra SF, Tina Lambrecht svare på, hvordan fysioterapeuter kan blive bedre til at inddrage patienterne.

"Vi skal som sundhedsvæsen blive bedre til at fortælle patienterne om fordele og ulemper ved forskellige behandlingstiltag. Det er forudsætningen for, at de kan tage stilling på et oplyst grundlag", svarede hun.

Samtidigt påpegede hun, at rigtigt mange patienter fortsat har en fejlagtig oplevelse af, at medicin og operation er den eneste rigtige behandling på deres smerter i muskler og led.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debat: Multisyge i det nære sundhedsvæsen

Debat på Folkemødet om multisyge i det nære sundhedsvæsen16/06/2017

Hvordan sikres multisyge en god og sammenhængende behandling i det nære sundhedsvæsen?

Det blev formand Tina Lambrecht og en række andre sundhedaktørers formænd spurgt om ved en debat på årets Folkemøde.

Inden da havde dr. med. Frede Olsen blandt andet pointeret, at primærsektoren skal kunne håndtere størstedelen af de multisyge, da de ellers vil overbelaste sygehusene. For at sikre dette nævnte Frede Olsen blandt andet, at der er brug for en reformering af almen praksis.

Og den bold var Tina Lambrecht ikke sen til at gribe. Hun foreslog, at der kommer flere fysioterapeuter i lægepraksis. Det synspunkt begrundede hun med, at fysioterapeuter er specialister i muskel- og skeletsygdomme og derfor kan udrede patienter med disse lidelser og ikke mindst sikre, at de henvises korrekt.

Læs om fysioterapeuten Michael Hald, der til dagligt spiser frokost med lægen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uddeling af elastikker

16/06/2017

Danske Fysioterapeuter markerer sig tydeligt og positivt blandt alle, der befinder sig i nærheden af Folkemødets festivalplads. Vores fysioterapeut-ambassadører på Bornholm er nemlig flittige til at udbrede kendskabet til elastikøvelser og fordelene ved bare 2 minutters daglig træning. Og heldigvis er interessen blandt modtagerne stor og engagementet fra folk i alle aldre er ikke til at tage fejl af. 

Læs mere om elastiktræning og download øvelser her

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Morgengymnastik

16/06/2017

Trods truende skyer og løfter om skybrud, var der fin tilslutning til Folkemødets første omgang morgengymnastik.

Det var dejligt at se, at de fremmødte gjorde sig umage med øvelserne og lyttede godt efter, da vores kompetente fysioterapeuter instruerede dem i øvelserne og forklarede værdien af træningen.

Vi gentager naturligvis den effektive morgengymnastik under resten af Folkemødet og håber på endnu flere friske og engagerede deltagere.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Løb med Løhde

Brian Errebo-Jensen  og Sophie Løhde løb en 5 km. GoRun-løbetur i Bornholms bakkede terræn.

16/06/2017

Næstformand Brian Errebo-Jensen var en fremragende ambassadør for Danske Fysioterapeuter, da innovationsminister og tidligere sundhedsminister, Sophie Løhde inviterede på en 5 km. GoRun-løbetur i Bornholms bakkede terræn. 

GoRun er en del af det fælles visionsarbejde mellem DGI og Dansk Atletik Forbund og har i samarbejde med projektet ”Bevæg dig for livet”, som mål at sætte Danmark i bevægelse. Bag aftalen står Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI, der til sammen investerer 100 millioner kroner i projektet fra 2015-2018, med det formål at at få 600.000 flere danskere til at dyrke idræt i 2025. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I mediernes søgelys 

15/06/2017

Der er mange, der har fået øjnene op for Danske Fysioterapeuters vigtige budskab om "Mere elastik i hverdagen". Ikke mindst Danmarks Radio P4 Bornholm, der besøgte os i Det Fælles Sundhedstelt, hvor de hurtigt bemærkede, at der var rift om vores træningspakker og stor interesse for vores elastiktræning. Videoen der er lagt på Facebook, høster mange reaktioner og har allerede nu haft næsten 10.000 visninger. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mange besøgende på standen

15/06/2017

Vi har i dag oplevet en kæmpe interesse for vores budskab om ”Mere elastik i hverdagen”. Vores fokus på bedre forebyggelse og behandling af sygdomme i muskler og led vækker opsigt blandt Folkemødets mange besøgende. 

Udover at vi har sat vores præg på væsentlige debatter, har vi også skabt trængsel i Det Fælles Sundhedstelt, da standene åbnede. Faktisk var der tale om en kø for at komme ind og besøge Danske Fysioterapeuter og tale med vores professionelle team, da dørene blev slået op. 

Mange har i løbet af dagen besøgt vores stand og er blevet rådgivet og vejledt af de dygtige fysioterapeuter omkring stort og småt, og ikke mindst brugen af elastik i det daglige. Efterspørgslen har faktisk været så stor, at vi har været nødsaget til at tage forskud på vores gymnastik før tid – og har allerede i dag lavet spontane træningssessioner med alle interesserede. Det bliver spændende, om der er lige så mange friske deltagere i morgen tidlig.

Se alle aktiviteterne Danske Fysioterapeuter deltager i på Folkemødet

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Debat: 

Brug for bedre forebyggelse og behandling i smerter og led.

15/06/2017

En skov af hænder røg op blandt publikum, da ordstyreren spurgte, hvem der har haft ondt i ryggen eller i knæet indenfor de seneste 14 dage. Spørgsmålet var indledningen på en debat under overskriften: Kan vi arbejde til vi når pensionsalderen, som Danske Fysioterapeuter afholdt på årets Folkemøde.

Skoven af hænder var ikke nogen overraskelse, for hundredetusindvis af danskere døjer med smerter, som betyder, at de har svært ved at varetage deres arbejde og klare daglige gøremål. Derfor havde Danske Fysioterapeuter inviteret Gigtforeningen, FOA, 3F og Dansk Arbejdsgiver til en debat om, hvordan vi sikrer, at danskerne kan få færre smerter.

Formand Tina Lambrecht efterspurgte en national handlingsplan for bedre forebyggelse og behandling af sygdomme i muskler og led. Et forslag, som hun mødte bred opbakning til. 

Nu udestår det blot at overbevise et flertal i Folketinget om det fornuftige i at investere mere i forebyggelse og behandling, så danskerne i højere grad kan holde til at arbejde til de når pensionsalderen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Det Fælles Sundhedstelt

Det fælles Sundhedstelt på Folkemødet 2017 - Dfys

15/06/2017

Dette er stedet, hvor Danske Fysioterapeuter kommer til at have vores base under Folkemødet. Her kommer der til at være mange spændende debatter de næste par dage, men der vil også blive opstillet stande, hvor vi og mange andre organisationer på sundhedsområdet fremfører deres sag. Er du på Bornholm, så kig forbi!

Find os her

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klar til start!

Dygtige fysioterapeuter repræsenterer Danske Fysioterapeuter på Folkemødet

15/06/2017

Så er vores fags fantastiske repræsentanter klar til at tage hul på Folkemødet.

I matchende outfit og med et smil på læben går turen mod pladsen og den officielle åbning. Og naturligvis cykler vi - vi er jo fysioterapeuter!

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fysioterapiens ambassadører er klar! 

14/06/2017

Der er tårnhøj stemning og masser af engagement blandt de 40 udvalgte ambassadører, der skal repræsentere Danske Fysioterapeuter under Folkemødet. I dag mødtes de alle og brugte effektivt tiden på at forberede sig til de kommende dages mange spændende debatter og aktiviteter.

Se det komplette program med deltagelse af Danske Fysioterapeuter her.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Team Bornholm forbereder sig 

14/06/2017

Team Bornholm bliver klædt godt på til de kommende dages debatter, sådan at de på bedste vis kan repræsentere fysioterapifaget.

Her ses de i fuld koncentration i deres workshopgrupper, hvor de blandt andet bliver klogere på retoriske redskaber, kropssprog og god debatskik. 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi er pakket og klar!

14/06/2017

Danske Fysioterapeuter og budskabet om ”mere elastik i hverdagen” skal spredes vidt og bredt blandt de cirka 80.000 besøgende på Folkemødet. Der har derfor været travlt i ”pakkeriet” med de sidste forberedelser inden den officielle åbning i morgen. Men nu er de mange poser med træningspakker endelig klar til at skifte hænder, så endnu flere danskere kan få øjnene op for hvor gavnligt bare 2 minutters daglig elastiktræning kan være. 

Læs mere om elastiktræning

Del eller udskriv artiklen