Demens

Sensorisk og motorisk funktionstræning har god effekt på motorisk læring hos mennesker med demens. Hør mere om den nyeste forskning på området og få praktiske redskaber til dit arbejde med mennesker med demens.
13. Jun Torsdag

Om kurset

Indhold og form

Få opdateret din viden om demenssygdomme og få praktiske redskaber til dit arbejde med borgere, der har demens i let til moderat grad. Der vil være fokus på den personcentrerede omsorg - relationelt, pædagogisk og kommunikativt. Undervisere er to danske fysioterapeuter med både praktisk og forskningsmæssig erfaring på området. Den internationalt anerkendte forsker Julie Ries fra USA præsenterer ny forskning, der viser, at sensorisk/motorisk funktionstræning relateret til kognitiv funktionsnedsættelse har stor betydning for motorisk læring hos mennesker med demens. Med den nye viden og de nye redskaber vil du blive i stand til at planlægge træningsforløb til patienter med demens, der bygger på den nyeste viden og de nyeste erfaringer på området. Kurset veksler mellem oplæg og case-arbejde i mindre grupper.

 

Læringsmål

Efter kurset har deltagerne fået kendskab til demenssygdomme, hvordan man arbejder med demens i let til moderat grad på det pædagogiske og kommunikative område, på det relationelle plan og i henhold til den personcentrerede omsorg. De har fået viden om motorisk læring og sensorisk-motorisk funktion relateret til kognitiv funktionsnedsættelse samt forståelse og indsigt i de kognitive og fysiske funktionsnedsættelser, som man får med en demenssygdom. Redskaber, der gør deltagerne på kurset i stand til at planlægge en træning til målgruppen.

 

 

Undervisere

Nanna Aue Sobol, fysioterapeut, cand.scient.san., ph.d, Frederiksberg Kommune
Malene Skouboe, demensfaglig projektleder i Esbjerg Kommune
Julie Ries, physiotherapist, PhD, associate professor, Marymount University, USA

 

Målgruppe

Fysioterapeuter fra alle sektorer med interesse for demens.

Ergoterapeuter i det omfang der er plads.

 

Tilbage til kursuskalenderen

Kontakt

Elisabeth Berents

Elisabeth Berents

Uddannelseskonsulent
3341 4649

Anne Vig Jeppesen

Administrativ konsulent
3341 4606