Kursus

Den svære samtale

Oplever du svære samtaler med patienter og pårørende i klinikken eller pr. telefon? Få indsigt i at være indlevende i andres svære følelser og stadig være dig selv, at håndtere frustrationer og at kunne sige fra ordentligt og tydeligt.

Om kurset

Arbejder du som fysioterapeut eller sekretær i en moderne klinik for fysioterapi eller et fysioterapeutisk trænings- og rehabiliteringssted? Arbejder du som som sagsbehandler i kommunen? Er du i forreste linje og som oftest den første person, som borgeren henvender sig til. Eller skal du som foretage opringninger til patienter eller pårørende som er i krise? 

Nogle gange kan der opstå situationer, hvor stærke følelser er i spil. Kommunikationen bliver svær og du kommer måske selv under et vist pres. Det kan være patienter, som er kede af det, syge eller ramt af håbløshed. Det kan også være mødet med en frustreret patient, som bruger rigtig meget af din tid på lange forklaringer om, hvorfor og hvor hun har ondt. Hvordan håndteres det bedst muligt? Og der kan opstå kommunikationsvanskeligheder med kolleger eller chef ind imellem, hvor situationen kan være vanskelig at tackle, fordi der er tætte, personlige relationer.

Din personlige og private situation spiller naturligvis også ind på, hvor meget overskud der er til at tackle hverdagen. Er der ”ro på” i privatlivet? Er du generelt glad for dit job eller er der også udfordringer med det, så ”lunten” måske bliver kortere? I de tilfælde er det en stor hjælp at have nogle professionelle metoder at gribe til, når en situation spidser til.

På kurset får du indsigt og øvelse i arbejdet med at mestre den vanskelige samtale, så du føler dig bedre klædt på til at håndtere hverdagens kommunikative udfordringer og samtidig passe på dig selv. Vi arbejder bl.a. med cases fra deltagernes hverdag og der bliver samtidig god mulighed for at udveksle erfaringer med kolleger i lignende funktioner.

 

Vi arbejder bl.a. med teori og praksis om:

  • Hvordan kan jeg være indlevende i andres svære følelser og stadig være mig selv?
  • Øvelse i at adskille sig fra andres følelser.
  • At møde håbløshed i andre uden selv at blive efterladt med den samme følelse.
  • Hvordan holder jeg fast i mig selv og siger fra på en ordentlig og tydelig måde?
  • Hvordan håndterer jeg frustrationer?

 

Dagen er en blanding af oplæg, øvelser og erfaringsudveksling, hvor din rolle i vanskelige samtaler er omdrejningspunktet.

Kurset er for dig, der er ny i funktionen, men også for dig, der er garvet og oplever at have godt styr på hverdagen. Alle kan nemlig blive udfordret af den kommunikation, der går ud over det almindelige; hvor der er stærke følelser eller emner i spil. Altså: den svære samtale.

 

Undervisere

Liv Søchting, cand. psych., Psykologhuset Vesterport
Torsten Sonne, cand. psych., Psykologhuset Vesterport

 

Målgruppe

Fysioterapeuter der eks. arbejder som sagsbehandlere, men i princippet alle der oplever svære samtaler med patienter / pårørende i det daglige arbejde.

Sekretærer på klinikker for fysioterapi og på kommunale trænings- og rehabiliteringssteder. 

 

 

 

 

På Danske Fysioterapeuters kurser følger vi sundhedsmyndighedernes covid-19-retningslinjer, der skal forebygge spredning af smitte.

Har du covid-19-lignende symptomer, også i mild grad, skal du blive hjemme.

Tilbage til kursuskalenderen

Kontakt

Susan Kranker

Uddannelseskonsulent
3341 4650

Tina Kjær Bjerrum

Administrativ konsulent
3341 4648