Webinar

Nyuddannet fysioterapeut: Kend dine rettigheder, pligter og professionelle ansvar

Har du styr på de grundlæggende regler, du som nyuddannet fysioterapeut skal kende og har pligt til at overholde? Vi stiller skarpt på autorisationsloven og gør dig klogere på den ledelsesret, du er underlagt som ansat.

Om webinaret

Hvis du er nyuddannet og på vej ud i dit første job, så må du absolut ikke gå glip af dette webinar. Her bliver du klogere på de juridiske rammer og ansvarsområder, som du kommer til at arbejde under som fysioterapeut.

På webinaret gennemgår Danske Fysioterapeuters konsulenter de rettigheder, som patienterne har og hvilke pligter, det helt konkret afleder hos dig, som autoriseret sundhedsperson.

Vi gennemgår bl.a. formålet med autorisationsloven og taler om hvad det betyder at arbejde med omhu og samvittighedsfuldhed. I den forbindelse gennemgår vi også væsentlige aspekter af dit professionelle ansvar, og de pligter, du som fysioterapeut skal leve op til.
F.eks. har dine patienter rettigheder vedrørende selvbestemmelse, hvilket betyder, at du har pligt til at indhente patientens samtykke til behandlingen.

Vi stiller også skarpt på det, der kaldes ledelsesretten. Ledelsesretten indebærer, at det er arbejdsgiver, der leder og fordeler arbejdet – og at alle ansatte derfor skal udføre de opgaver, som bliver dem pålagt. Vurderes det af nærmeste leder, eller højere oppe i ledelsessystemet, at opgaven skal udføres, er du som fysioterapeut derfor som udgangspunkt forpligtiget til at udføre opgaven. Men der kan naturligvis være undtagelser…

Stå stærkere i dit job som nyuddannet – tilmeld dig dette webinar og bliv helt skarp på dine rettigheder, pligter og professionelle ansvar. Du vil naturligvis have mulighed for at stille spørgsmål undervejs.

Målgruppe

Nyuddannede medlemmer af Danske Fysioterapeuter.

Undervisere

Per Laurents, Forhandlingskonsulent, Danske Fysioterapeuter

Gurli Petersen, Chefkonsulent, Danske Fysioterapeuter

Webinaret holdes i Teams. Senest dagen før webinaret får du tilsendt et link og nærmere vejledning om, hvordan du deltager. Der forventes aktiv deltagelse med kamera og lyd.

Tilbage til kursuskalenderen

Kontakt

Gurli Petersen

Faglig konsulent
3341 4656