Arrangement

Dysfunktionel vejrtrækning – hvad kan fysioterapeuter bidrage med?

Få indblik i undersøgelse og behandling til mennesker med dysfunktionel vejrtrækning.

Om arrangementet

På denne temadag bliver du introduceret til dysfunktionel vejrtrækning (DB) og hvordan den kan komme til udtryk. DB er en tilstand, der er kendetegnet ved at være en ændring i det normale vejrtrækningsmønster, hvor det bliver uhensigtsmæssigt ift. fysisk og/eller psykisk tilstand. Der er ingen klar definition på DB og undersøgelse og behandling varierer derfor også. 

Temadagen vil skabe mere opmærksomhed på, hvordan personer med DB kan identificeres og hjælpes til en mere hensigtsmæssig vejrtrækning. Du vil blive præsenteret for måder at undersøge og behandle mennesker på med denne problematik – metoder som vil kunne anvendes i alle regi.

Du vil blive introduceret til relevant anatomi og fysiologi, hvordan den lungemedicinske læge identificerer DB, præsentation af ph.d.-projekt fra 2022, patienternes oplevelser af behandling samt effekt af denne.

Vi ønsker at skabe et fagligt netværk, herunder fremme samarbejdet mellem fysioterapeuter, der arbejder med undersøgelse, behandling, genoptræning og rehabilitering af mennesker med dysfunktionel vejrtrækning på tværs af sektorer.

Der arbejdes på en fremtidig ensretning ift. valgte spørgeskemaer, undersøgelse og behandling - tanker som deles på temadagen.

Temadagen er målrettet fysioterapeuter i kommune, region og privatpraksis, der arbejder med eller har et ønske om at arbejde med åndedrættet som opleves dysfunktionelt.

Forplejning

Der serveres en sandwich ved ankomst og snacks senere på dagen.

Oplægsholdere

Fysioterapeut og ph.d. Karen Andreasson (Næstved sygehus),

Fysioterapeut Lone Schaadt (Bispebjerg Hospital),

Marianne Fryd og Jannie Søndergaard (Regionshospitalet Silkeborg),

Læge Charlotte Hyldgaard (Regionshospitalet Silkeborg).

Kontaktperson

Ved spørgsmål kontakt: jannie.s.jacobsen@rm.dk eller marifryd@rm.dk

Tilbage til kursuskalenderen

Kontakt

Sanne Jensen

Regionsformand, Region Midtjylland
2322 9611
Susanne Kærgård Wyniger

Susanne Kærgård Wyniger

Administrativ konsulent
3341 4681