Kursus

Udspænding – Hvorfor, hvornår og hvordan?

Kom og bliv klogere på udspænding, når Morten Pallisgaard Støve kommer og fortæller om forskningen på området. Der er både teori og praksis, kom og mærk forskellen!

Om mødet

Læste du med i Fysioterapeuten nr. 4 i 2023, hvor der var en spændende statusartikel om udspænding? – Og vil du gerne vide mere?

Vi har inviteret Morten Pallisgaard Støve til at holde et fysisk oplæg, hvor han uddyber emnet og efter en pause med sandwich skal vi selv afprøve og mærke det på egen krop.

Morten vil fortælle om de forskellige udspændingsmodaliteter, og hvordan de kliniske effekter kan benyttes bedst muligt i den fysioterapeutiske praksis. Vi får bl.a. svar på, om udspænding kan have en skadesforebyggende effekt på muskelfiberskader. Vi får viden om, hvad evidensen siger om udspænding før idrætspræstationer og derved evnen til at udvikle kraft over kort tid (Rate of Force Development/RFD).

Og hvordan er det nu, det ser ud med udspænding og DOMS?

Oplægget skal give dig viden om, hvordan udspænding påvirker ledbevægeligheden – og hvordan skal vi dosere udspændingen for, at vores patienter, klienter eller borgere bedst muligt opnår det, vi vurderer, at de har behov for?

Til dette fyraftensmøde vil Morten kort sagt gøre os klogere på, hvad er myterne og hvad er evidensen på området.

Medbring tøj

Vi skal selvfølgelig prøve det af på egen krop, så husk tøj du kan bevæge dig i!

Målgruppe

Fysioterapeuter, der er medlemmer af Danske Fysioterapeuter

Forplejning

Let forplejning ved ankomst.
Sandwich omkring kl. 18

Kontaktperson

Jette Lynggaard Thomsen, jettelynggaardthomsen@gmail.com

Der vil blive taget billeder under arrangementet. Medmindre andet er tilkendegivet, vil din tilmelding blive betragtet som samtykke til at Danske Fysioterapeuter kan bruge billederne af deltagere i regi af Danske Fysioterapeuter på sociale medier hjemmesider og skriftligt materiale.

Tilbage til kursuskalenderen

Kontakt

Gitte Nørgaard

5054 2655