Arrangement

Prostata kræft – og hvad så?

Varigt tab af evnen til at få rejsning er den hyppigste komplikation efter bortoperation af prostata. Hvad kan der gøres, hvordan kan der trænes, hvordan lever man videre?

Om arrangementet

Sexolog og sygeplejerske Else Olesen har igennem mange år beskæftiget sig med blandt andet en af de hyppigste komplikationer efter bortoperation af prostata og specialiseret sig i seksuelle dysfunktioner i forbindelse med sygdom.

Hun er ekspert i erotiske hjælpemidler, der kan hjælpe med at genfinde en velfungerende seksualitet. Hun kommer ind på de svære emner og hjælper os med at hjælpe patienten.

På medlemsmødet den 1. november vil vi høre om senfølger efter operation, seksualitet, identitet, behandlingsmuligheder, hjælpemidler mm.

Fysioterapeut Merete Salvig, der arbejder med genoptræning af blandt andet prostata cancerpatienter, vil fortælle om fysioterapeutisk tilgang, genoptræning og give os gode råd med på vejen.

Alle mænd, der er behandlet for prostata kræft oplever problemer med deres seksualitet, og seksuelle problemer kan være vanskelige at acceptere.

Da emnet er intimt og for nogle forbundet med tabu, kan det være svært at tale om og hjælpe patienten i en svær situation. I daglig kontakt med patienten skal vi kunne tage emnet op, lytte og vejlede.


Program

 Kl. 16.30-17   Velkommen, kaffe, kage og netværk
 Kl. 17-19   Oplæg v/ sexolog og sygeplejerske, Else Olesen
 Kl. 19-19.30   Pause med sandwich og vand
 Kl. 19.30-21   Oplæg v/ fysioterapeut Merete Salvig
  Efterfølgende diskussion og erfaringsudveksling

 

Forplejnig

Der serveres kaffe, te og et let aftentraktement

Kontakt

Spørgsmål rettes til

Anna Pedersen, ap5@toender.dk
Ann Louise Lunddahl Wilki, allw@fysio.dk

 

Tilbage til kursuskalenderen

Kontakt

Pia Astrup Larsen

Pia Astrup Larsen

Administrativ konsulent
3341 4647