Kursus

Træning og kroniske/langvarige smerter

Professor i Fysioterapi og smertebehandling ved OUH og SDU Henrik Bjarke Vægter fortæller om træningsinduceret smertelindring. - Hvad har de sidste 10 år lært os? Professor og forskningsleder, Center for sundhed i muskler og led, SDU Jan Hartvigsen fortæller om Kognitiv Funktionel Terapi.

Om kurset

Træning kan påvirke oplevelsen af smerte.
Henrik Bjarke Vægter tager afsæt i den seneste forskning inden for træningsinduceret smertelindring, og diskuterer bl.a.: hvor stor er effekten af træning, hvilken træning og hvor meget skal der til, hvem virker det for og hvorfor virker det?

Jan Hartvigsen har deltaget i det australske studie, der viser, at patienter med kroniske rygsmerter, kan have stor effekt af Kognitiv Funktionel Terapi, hvor intensiv coaching, der hjælper patienterne til at forstå deres rygsmerter, og træning af den måde, de bevæger sig på, reducerer smerter og giver tillid til at turde og kunne bevæge sig og udføre aktiviteter, de har undgået. Jan Hartvigsen fortæller om den bagvedliggende forskning og hvad det kræver at komme i gang med behandlingen. Herunder uddannelsesinitiativer.

Program

Kl. 17-18
Oplæg ved professor i smerte og fysioterapi Henrik Bjarke Vægter

Kl. 18.45-19.45
Oplæg ved professor ved Center for sundhed i muskler og led Jan Hartvigsen

Forplejning

Der serveres kaffe, te og et let aftentraktement.

Kontakt

Ann Louise Lunddahl Wilki, Region Syddanmark, Danske Fysioterapeuter:
e-mail allw@fysio.dk, tlf. 2311 8003

Ulla Fjord Hansen

Rasmus Holst, FTO

Der vil blive taget billeder under arrangementet. Medmindre andet er tilkendegivet, vil din tilmelding blive betragtet som samtykke til at Danske Fysioterapeuter kan bruge billederne af deltagere i regi af Danske Fysioterapeuter på sociale medier hjemmesider og skriftligt materiale.