Listen er filtreret — Nulstil valg
 • Vinder af Kandidatprisen 2014

  Fysioterapeut, cand. scient. san. Gitte Valentin vinder Kandidatprisen 2014 for sin videnskabelige artikel, der beskriver en undersøgelse af pålideligheden af en nyudviklet metode til at teste den isometriske muskelstyrke hos patienter med smerter og nedsat styrke i ryggen. Prisen er på 25.000 kr. og er netop blevet uddelt på foreningens repræsentantskabsmøde i Nyborg.

 • Hvordan spørger du ind til patienternes aktivitetsniveau?

  Hvordan får du styr på patienternes aktivitetsniveau? De fleste er langt mere stillesidddende og mindre fysisk aktive end de tror. Svenskerne har fundet en række spørgsmål, der giver et korrekt billede af den fysiske aktivitet.

 • Ny overenskomst: Det vil parterne have

  Sikring af lønnen og bedre psykisk arbejdsmiljø er blandt de fælles krav fra 570.000 offentligt ansatte. Arbejdsgiverne kræver mere fleksibilitet, færre overenskomster og ens regler for arbejdstid.

 • Fra mirakel til videnskabeligt tidsskrift

  En artikel på baggrund af et bachelorprojekt om kinesiotapes effekt på gangfunktionen hos neurologiske patienter er blevet optaget i tidsskriftet Topics of Stroke Rehabilitation.

 • Nytårsquiz: Hvad sker der i 2015?

  Nu har du muligheden for at vise dine evner som spåmand eller spåkone. Giv dit bud på, hvad der sker i 2015 og vind et gavekort på 1000 kroner til en sportsbutik.

 • Paradigmeskift i behandlingen af knæsmerter

  Et seminar på Forskningsenheden for Muskuloskeletal Funktion og Fysioterapi Syddansk Universitet præsenterede den nyeste viden inden for behandling af knæsmerter. Seminaret blev afholdt til minde om Danske Fysioterapeuters formand Johnny Kuhr.

  3
 • Fremover er der verdenskongres hvert andet år

  Verdensorganisationen for fysioterapeuter, WCPT, har besluttet at afholde en kongres hver andet år. I 2015 holdes verdenskongres for fysioterapeuter i Singapore, men man ved endnu ikke, hvem der skal være værter for den næste kongres i 2017.

 • Vinderen af nytårsquizzen er fundet

  Lena Teglhus Olsen fra Hellerup har vundet nytårsquizzen på fysio.dk. Lena svarede rigtigt på alle spørgsmålene om, hvad der ville ske i 2014.

 • Grib ind ved mobning

  Grib ind – Godt kollegaskab uden mobning er et nyt værktøj, som sætter fokus på at forebygge mobning igennem det gode kollegaskab

 • Venstre: Frit valg af rehabilitering

  Venstre vil give ældre mulighed for selv at vælge leverandør af rehabilitering. Pas på kvaliteten og pengene, råder Danske Fysioterapeuter.

  7
 • Ledere kan skabe bedre samarbejde mellem kommuner og sygehuse

  Det har omkostninger for både borgernes helbred og økonomien, når sygehuse og kommuner ikke samarbejder.

 • Genoptræning er en afgørende del af kræftbehandlingen

  Halvdelen af kræftpatienterne modtager ikke den genoptræning, de har brug for. Det er ødelæggende for både deres overlevelseschancer og deres livskvalitet. Fuldstændig oldnordisk tilgang til behandlingen, mener Danske Fysioterapeuter.

 • Fysioterapeuter skal kunne videreuddanne sig på universiteterne

  Optaget på en række kandidatuddannelser vil, som resultatet af den såkaldte dimensioneringsmodel, falde de kommende år. Det kan gå ud over professionsbachelorers adgang til at videreuddanne sig på universitetet. Danske Professionshøjskoler foreslår derfor, at deres medlemmer får lov til at udbyde masteruddannelser. Det er imidlertid ikke løsningen.

 • Store problemer med kontrakter

  De seneste ugers sundhedstjek af de privatansatte medlemmers kontrakter viser store problemer. Mange får alt for lidt pension, ingen 6. ferieuge og dårlige vilkår for barsel. Få tjekket kontrakten, inden du skriver under, opfordrer Danske Fysioterapeuter.

 • Vurdering af mobilitet og balance efter hjerneskade

  Med High-Level Mobility Assessment Tool – HiMAT er der mulighed for at vurdere mobilitets- og balanceproblemer hos personer med højt mobilitetsniveau efter traumatisk hjerneskade. HiMAT måler på aktivitetsniveau, er enkelt at anvende og oversat til dansk.

Se flere