GLA:D-træning virker både på kort og lang sigt

Nu kan forskerne bag projekt ”Godt Liv med Artrose i Danmark” - GLA:D dokumentere, at målrettet uddannelse og træning giver færre smerter og højere livskvalitet både på kort og lang sigt.
Over 2500 patienter er startet på en af de i alt 179 kommunale, regionale og privatpraktiserende GLA:D-enheder. Foto tilhører projekt GLA:D.

Forskerne bag det landsdækkende projekt ”Godt Liv med Artrose i Danmark” - GLA:D har halvandet år efter opstarten af projektet, startet over 2500 patienter op i programmet på en af de i alt 179 kommunale, regionale og privatpraktiserende GLA:D-enheder, hvoraf 1490 patienter har fulgt træningen i mindst tre måneder. Resultaterne dokumenteres nu i Danish Medical Journal.

Uddannelse med fokus på individuelle tilpassede programmer

De fysioterapeuter, der uddanner sig til GLA:D-instruktører oplæres i at træne med patienterne efter et individuelt tilpasset program. Ifølge forskningsfysioterapeut ved Syddansk Universitet og Aalborg Universitetshospital, Søren Thorgaard Skou, viser resultaterne, at det lykkes at nedbringe patienternes smerter, forbedre deres livskvalitet og motivere dem til at træne rigtigt. Behandlingen bygger på tyve års forskning og erfaringerne efter et års praktisk erfaring bekræfter evidensen.

God effekt af GLA:D forløb på både kort og lang sigt

Patienterne i GLA:D-projektet gennemgår et tre måneder langt forløb hos en fysioterapeut og skal herefter med støtte fra fysioterapeuten finde en træningsform, der tager de rette hensyn og har den rette intensitet. Der er tidligere set en tydelig effekt af det intensive forløb hos fysioterapeuten på kort sigt, og nu kan man ud fra pilotprojektet påvise, at deltagerne tilsyneladende fortsætter med træning, idet effekten efter et år er den samme som lige efter forløbet.

Læs den videnskabelige artikel i Danish Medical JournalLæs mere om projekt GLA:DLæs artikel fra Fysioterapeuten om GLA:DEwa Roos modtager Dronning Ingrids forskerpris

 

Del eller udskriv artiklen
1 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
  • Maria

    Det er en rigtig fin forkortelse projektet har fået. Godt tænkt :) Og dejlig læsning!
Indsend kommentar