Vinder af Kandidatprisen 2014

Fysioterapeut, cand. scient. san. Gitte Valentin vinder Kandidatprisen 2014 for sin videnskabelige artikel, der beskriver en undersøgelse af pålideligheden af en nyudviklet metode til at teste den isometriske muskelstyrke hos patienter med smerter og nedsat styrke i ryggen. Prisen er på 25.000 kr. og er netop blevet uddelt på foreningens repræsentantskabsmøde i Nyborg.
Danske Fysioterapeuters formand, Tina Lambrecht, med vinderen af Kandidatprisen 2014, Gitte Valentin. Foto: Heidi Lundsgaard.

Det var en glad Gitte Valentin, der for lidt siden modtog Kandidatprisen 2014 på 25.000 kr. på foreningens repræsentantskabsmøde i Nyborg. Det er første gang at Danske Fysioterapeuter uddeler Kandidatprisen, som gives til den bedst vurderede videnskabelige artikel skrevet på baggrund af et kandidatspeciale.

Ny metode til test af muskelstyrke 

Gitte Valentins artikel tager afsæt i en reliabilitetsundersøgelse af en ny metode – en nyudviklet ramme, der kan benyttes til at fiksere et dynamometer ved test af muskelstyrke i rygmusklerne. 48 kvinder med osteoporose blev inkluderet i undersøgelsen, der viste at måleredskabet var reliabelt og anvendeligt i praksis.

Prisen giver lyst til at forske 

For Gitte Valentin er prisen et skulderklap. ”Da jeg læste om den nye kandidatpris, syntes jeg at beskrivelsen passede utroligt godt til mit projekt og prisen var en god mulighed for at videreformidle det, jeg brænder for og arbejder med. Jeg er glad og stolt over at have fået prisen. Den giver blod på tanden til at fortsætte forskervejen”, siger hun.

 

Læs hele interviewet med Gitte ValentinLæs vinderartiklenLæs hele kandidatafhandlingenOmtale af Gitte Valentins opfindelse i Fysioterapeuten nr. 9, 2013.Læs mere om Kandidatprisen

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar