150 tillidsrepræsentanter fik ny inspiration og viden

Hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud, og hvordan gennemskuer man politisk lingo? Danske Fysioterapeuters årskonference for tillidsrepræsentanter i Nyborg trak linjerne op gennem to dages foredrag og paneldebat.
Tillidsrepræsentanter på den årlige TR-konference på Hotel Nyborg Strand.

Der var koncentration, diskussion og masser af vidensudveksling, da 150 tillidsrepræsentanter var samlet til den årlige TR-konference på Hotel Nyborg Stand.

På programmet var bl.a. forsker på RUC, Jacob Torfings spændende oplæg om styringen af den offentlige sektor med New Public Management og ressourcemobilisering, der gav anledning til mange refleksioner og også en del ”aha” og ”ups” øjeblikke blandt forsamlingen.

Fysioterapeuter under pres

Under hele konferencen var der stort engagement og indlevelse blandt både deltagere og oplægsholdere. Og det var bestemt også tilfældet, da fremtidens arbejdsliv blev sat under lup i en livlig paneldebat. Her diskuterede Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter, Steven Vallik, chefforhandler fra Finansforbundet, Anders Jæger, tillidsrepræsentant fra Herlev Hospital og Ole Lund Jensen, centerchef i Danske Regioner, hvordan fysioterapeuter konstant mødes med krav om fleksibilitet og forandring. Og hvordan de hele tiden skal tilpasse sig digitalisering, teknologi, sparekrav og organisatoriske forandringer.

Der var bred enighed om - både blandt paneldeltagerne og tillidsrepræsentanterne – at den kommende overenskomst skal tage højde for udviklingen i sundhedsvæsenet og matche fysioterapeuters arbejdsliv. For eksempel håndtering af opgaveglidninger og mulighed for fleksibilitet i arbejdsmængden.

Med på konferencen for første gang

Næsten halvdelen af de mange tillidsrepræsentanter, der deltog, var med på konferencen for første gang. En af førstegangsdeltagerne var Merete Nielsen, tillidsrepræsentant i Sønderborg Kommune. Hør hvad hun fik ud af konferencen i videoen herunder.

Læs mere om tillidshvervet 

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar