Fysioterapeut vinder patientpris

Ved hjælp af særlig ildhu og en ekstra indsats fik Nikolaj Brandt fra Nordsjællands Hospital en patient, som ellers var henvist til sin kørestol, op af stolen og i gang med at gå. Det har han vundet Patienternes Pris 2017 for.
Patienternes Pris er en lokal pris, som uddeles til ansatte på Nordsjællands Hospital. I dommerkomitéen til Patienternes Pris sidder hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth (på billedet med fysioterapeut Nikolaj Brandt), Morten Freil fra Danske Patienter, direktør Inge Kristensen fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed, patientrepræsentant Steen Kallenbach og lokalformand for Røde Kors Hillerød, Bent Kauffmann.

”Det er en stor anerkendelse. Jeg er meget glad for at have kunnet gøre en stor forskel for hende, der har indstillet mig. Det er jo det, jeg prøver at gøre hver dag.”

Sådan siger fysioterapeut Nikolaj Brandt, som i går tirsdag den 5. december modtog anerkendelsen Patienternes Pris på Nordsjællands Hospital.  

Nikolaj Brandt har arbejdet på hospitalets neurologiske afdeling i fem år og vandt prisen foran fire andre nominerede. Dommerkomitéen lagde i overrækkelsen vægt på en personlig indstilling, skrevet af en taknemmelig pårørende til en tidligere patient på sygehuset.

Rejste sig og gik 

Den pårørende skrev, at fysioterapeuten var ”utroligt menneskelig, forstående og lydhør,” da han hjalp patienten, som ellers var henvist til kørestol og havde fået besked på, at hun aldrig ville komme op og gå. Men Nikolaj Brandt så et potentiale, skaffede et højt gangstativ og fik patienten op af stolen og ud at gå. Med den konsekvens, at den tidligere patient i dag ikke længere er afhængig af en kørestol.  

Dommerkomiteen siger i deres motivation, at Nikolaj Brandt i det specifikke forløb har handlet ud over det sædvanlige:

”Du skal i dit arbejde presse patienter i skrøbelige situationer på de rigtige tidspunkter. Det kræver, at du kan se ud over det rent faglige og se potentialet i mennesket foran dig. Det kan du – og det har vores indstiller mærket i særlig grad.”

En check på 20.000 kr.

Det er fjerde gang, Patienternes Pris bliver givet. Med prisen følger 20.000 kr., som skal gå til at forbedre patienternes ophold på Neurologisk Afdeling på Nordsjællands Hospital. 

Del eller udskriv artiklen
4 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Line Schiellerup Rsmussen

  Som jeg husker det... Patienternes Pris er der på baggrund af initiativ fra Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth Nordsjællands Hospital. At pengene går til Nikolajs afdeling er en del af betingelserne, om man så må sige.
  Det kan være Bente og eller Nikolaj, har lyst til at fortælle om prisen og initiativet ?
  i øvrigt link til NOH, Patienternes Pris https://www.nordsjaellandshospital.dk/PatienternesPris
 • Lia Ellehuus, Danske Fysioterapeuter

  Kære Uffe Holmsgaard Rasmussen
  Det er Nikolaj Brandt, der har fået prisen. Hvem der har besluttet, hvad de 20.000 kr, skal gå til, har vi desværre ikke svaret på. Jeg vil foreslå, at du evt kontakter hospitalet for at høre mere.

  Vh
  Lia Ellehuus
 • Uffe Holmsgaard Rasmussen

  Er det Nikolaj eller neurologisk afdeling der har vundet prisen? Hvem har besluttet at de 20000.- skal gå til dette formål? Det står ikke særligt klart i den lidt korte artikel.

  Det kunne da være sjovt at høre lidt mere fra prismodtageren.
  Tillykke med prisen Nikolaj.
 • Kirsten Katrine Nielsen

  Flot gået gamle kollega. Og der er flere derude som du har hjulpet godt på vej.
Indsend kommentar