Fejring af handicapdag

FN’s internationale handicapdag den 3. december blev markeret af organisationer, der fremmer rettigheder for mennesker med handicap verden over.

Med dagens fejring er det det 25 år siden, at Handicapdagen blev indført for første gang, og det er 11 år siden, at Handicapkonventionen blev vedtaget. Den skal sikre lige muligheder for alle, uanset hvilket handicap man har.

Når det gælder vilkårene for mennesker med handicap er ordningen om vederlagsfri fysioterapi helt central. Den sikrer, at over 65.000 mennesker, der lever med handicap, varig lidelse eller alvorlig sygdom får gratis fysioterapi til stor gavn for både sundhed, funktionsevne og livskvalitet.

Formanden for Danske Fysioterapeuter Tina Lambrecht glæder sig over ordningen:

”Vi vil først og fremmest benytte anledningen til at udtrykke glæde over, at vi lever i et land, hvor vi har et fornuftigt tilbud til mennesker med handicap. Det er desværre ikke tilfældet i alle lande.”

Men der kan også stadig gøres meget mere for at hjælpe mennesker med handicap i Danmark.

”Vi påstår ikke, at der findes nemme løsninger på alle udfordringer. Men vi er overbeviste om, at vi kan skrue systemet sammen på en måde, der giver plads til mere faglig kvalitet,” siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Danske Fysioterapeuter gør en aktiv indsats for at løfte og modernisere ordningen for vederlagsfri fysioterapi yderligere. Det styrker kvaliteten af tilbud målrettet den enkelte patient.

Danske Fysioterapeuter har blandt andet anbefalet, at der bliver mulighed for specialisering, nye og mere fleksible behandlingsforløb, individuelle tests og tilpasning samt mere sammenhæng til gavn for patienterne.

Læs om fremtidens fysioterapi til mennesker med handicap 

#handicapdag

Du kan se flere markeringer af FN’s internationale handicapdag på de sociale medier:
#handicapdag

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar