Efterlysning af lærebøger, uniformer, billeder, proteser og lignende

Vi søger stort og småt, der kan indgå i en udstilling om foreningen og faget i anledning af Danske Fysioterapeuters 100 års jubilæum.
Ligger du f.eks. inde med en mobilisatormaskine, så vil vi meget gerne låne den til vores udstilling. I begyndelsen af 1930’erne opfandt massøse frk. Nærum i København den afbillede mobilisatormaskine til at mobilisere stive knæ, albue- og håndled. Ved præsentationen i massøsernes tidsskrift pointeredes det, at bevægelserne skulle udføres ”meget langsomt, og uden at der anvendes nogen Art af Vold”. Efter at være anvendt på Københavns Kommunehospital i 1 år, annonceredes det i foråret 1933, at mobilisatoren snart ville blive bragt i handelen.

Danske Fysioterapeuter er ved at lave en udstilling om faget og foreningens historie i anledningen af, at vi i 2018 kan fejre foreningens 100 års jubilæum.

Til udstillingen har vi brug for alt lige fra gamle lærebøger, pjecer, eksamensbeviser, uniformer, billeder, proteser, behandlingsredskaber og lignende.

Ligger du inde med noget, som du mener kunne have vores interesse – så send gerne et billede af genstanden med en kort beskrivelse til jubilaeum@fysio.dk

Vi glæder os til at se, hvad du har i gemmerne og håber meget, at du har lyst til at dele både små og store historiske ting og sager med os.

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar