Fald i antal ansøgere til fysioterapiuddannelsen

Færre har søgt ind på de mellem- og videregående uddannelser, viser opgørelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Faldet i søgningen til fysioterapi svarer til det generelle fald i søgningen til professionshøjskolerne.

Sidste år søgte 2.345 personer ind på fysioterapiuddannelserne i Danmark. I år er tallet faldet med 6% til 2.202. Dermed fortsætter den nedgående tendens fra 2016 i søgningen til fysioterapi.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har også opgjort søgningen til fysioterapi fordelt på professionshøjskolerne. Her viser tallene, at uddannelserne i Roskilde og Haderslev har fremgang i antallet af ansøgere.

Se oversigt over ansøgninger til fysioterapiuddannelser (pdf)

Generelt er der et fald i søgningen til professionshøjskolerne på 6%, hvor også andre sundhedsprofessioner oplever, at færre søger ind. For eksempel er der et fald på 4% til sygeplejeuddannelsen og hele 20% færre ansøgere til ergoterapi.

Ansøgerne får svar på, om de er kommet ind på drømmestudiet den 28. juli, hvor adgangskravene i form af karaktergennemsnit også bliver offentliggjort.

Se oversigt over ansøgninger fordelt på uddannelsesgrupper og institutioner (pdf)

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar