Indsend din ansøgning til specialiseringsordningen

Den 1. september er der frist for indsendelse af ansøgninger om godkendelse som henholdsvis certificeret kliniker og specialist i Dansk Selskab for Fysioterapis specialiseringsordning.
Dansk Selskab for Fysioterapis specialiseringsordning giver fysioterapeuter, der arbejder i klinisk praksis, mulighed for at få blåstemplet deres kompetencer.

Dansk Selskab for Fysioterapis specialiseringsordning giver fysioterapeuter, der arbejder i klinisk praksis, mulighed for at få blåstemplet deres kompetencer.

Der kan ansøges på to niveauer, der giver ret til at kalde sig enten certificeret kliniker eller specialist.

Ved første ansøgningsrunde indkom der 46 ansøgninger om specialisering. Af disse blev 38 godkendt - 30 certificerede klinikere og otte specialister.

Næste ansøgningsfrist til ordningen er d. 1. september 2018.

Få synliggjort dine kliniske kompetencer 

Som fysioterapeut i klinisk praksis er specialiseringsordningen en mulighed for at få synliggjort de kliniske kompetencer, man allerede har inden for et af de ti fysioterapeutiske specialer, overfor både patienter, arbejdsgivere og den øvrige sundhedssektor.

Kravet for at blive godkendt som certificeret kliniker er:

 • Dansk autorisation
 • Medlemskab af et fagligt selskab i fysioterapi
 • Tre års specialerelevant erhvervserfaring i klinisk praksis
 • Specialerelevant efteruddannelse svarende til 40 ECTS
 • 20 timers supervision

For at blive godkendt som specialist skal man i tillæg til ovenstående, have:

 • Videreuddannelse i form af en fuld og relevant master- eller kandidatuddannelse svarende til mindst 60 ECTS på et anerkendt dansk eller udenlandsk universitet
 • Yderligere 30 timers supervision

Det er specialiseringsrådet under Dansk Selskab for Fysioterapi, der vurderer ansøgningerne.

Ansøgning med bilag skal sendes til kontakt@dsfys.dk.

Læs mere om ordningen og find ansøgningsskemaer herDel eller udskriv artiklen
4 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Morten Topholm

  Kære Simon Roost Kirkegaard

  Bestyrelsen i DSF (Dansk Selskab for Fysioterapi) fremsætter til repræsentantskabet, formodentlig sammen med en del af de faglige selskaber, et forslag om at man kan ansøge om at blive specialist via. DSF og Danske Fysioterapeuters system (indtil specialiseringsordningen forhåbentlig ad åre bliver overtaget af ex. sundhedsstyrelsen).
  Da driften af DSF, tilskud til de faglige selskaber og administration af specialiseringsordningen er betalt af medlemmernes penge, så vil ikke medlemmer i fald forslaget går igennem, kunne søge men skal selvfølgelig betale for de udgifter som opbygningen og specialiseringsordningen koster. Alternativt fik ikke medlemmer jo betalt specialiseringen af medlemmer af Danske Fysioterapeuter, og det er jo ikke rimeligt.

  Det er altså op til repræsentantskabet i Danske Fysioterapeuter i november at vedtage om ordningen kan laves for ikke medlemmer også.

  Håber det er svar på dit spørgsmål

  MVH. Morten Topholm, bestyrelsesmedlem i DSF
 • Ann Sofie Orth, Danske Fysioterapeuter

  Kære Simon Roost Kirkegaard
  Det er et af målene med ordningen, at specialisering i fysioterapi på sigt anerkendes og integreres af sundhedsmyndighederne.

  Indtil da er specialiseringsordningen et tilbud til medlemmer af Danske Fysioterapeuter og de faglige selskaber i fysioterapi. Det skyldes, at udvikling, drift og administration af ordningen foregår for medlemmernes kontingentkroner.

  Vh
  Ann Sofie Orth, chef for politik og kommunikation
 • Jens Olesen

  Nix - selvfølgelig ikke uden at være medlemmer - det er vel indlysende. Hvorfor skal vi andre betale for nogen som ikke selv betaler?
 • Simon Roost Kirkegaard

  Hvad gør vi som ikke er medlem af Danske Fysioterapeuter? Vi kan ikke blive specialister eller hvad?
Indsend kommentar