God effekt af intensiv træning til paretisk skulder

Tredimensionale kinematiske bevægeanalyser af skulderen kunne bruges til at dokumentere bedre skulderfunktion hos apopleksi-patienter efter intensiv træning med CIMT. Det viser et ph.d.-projekt, der forsvares i denne uge.
Den 30. november forsvarer fysioterapeut Gunhild Mo Hansen sin ph.d. på Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Foto: iStock.

Et netop afsluttet ph.d.-projekt har haft til formål at øge forståelsen og kvaliteten af den kliniske praksis, hvad angår behandling af paretisk skulder hos patienter med apopleksi.

”Shoulder function and constraint-induced movement therapy – assessed with 3D kinematics and clinical and patient-reported outcomes” er titlen på projektet, der er udført af fysioterapeut Gunhild Mo Hansen på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

Et redskab til målrettet, kvalitetsforbedret behandling

Ph.d.-projektet består af tre studier og omhandler brugen af constrained-induced movement therapy (CIMT) til patienter med parese i skuldermuskulaturen.

Gunhild Mo Hansen har i sit ph.d.-studie fundet, at 3D-kinematiske bevægeanalyser er en pålidelig målemetode, der kan bidrage med objektive detaljer om bevægelserne i skulderen hos patienter i CIMT-træning.

De kliniske målinger af skulderen i projektet viste en bedring af skulderfunktionen efter CIMT, og resultatet blev understøttet af patienternes egne udsagn.
 
Gunhild Mo Hansen forsvarer sin ph.d.-afhandling fredag den 30. november kl. 13.30 i Hammel. Alle er velkomne.

Del eller udskriv artiklen
2 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Lia Ellehuus

  Hej Brian
  Da ph.d forsvaret er afholdt, er vores underside med praktiske informationer afpubliceret. Jeg fjerner derfor nu linket.

  Du kan læse om Gunhild Mo Hansen her: http://pure.au.dk/portal/da/persons/gunhild-mo-hansen(9f1dedbb-7fd3-4944-a7a6-7a60519b0424).html

  Vh
  Lia Ellehuus, digital marketingkonsulent
 • Brian Henneberg Nielsen

  Link til 'Få yderligere oplysninger om ph.d-forsvaret' virker ikke
Indsend kommentar