Grønlandske fysioterapeuter får julegave

En ny overenskomst for grønlandsk sundhedspersonale faldt endelig på plads i november. Det betyder, at flere års lønstigning kommer med julelønnen.

De grønlandske fysioterapeuter kan sammen med andre faggrupper i Sundhedskartellet godt glæde sig til næste lønseddel. Her får de nemlig efterbetalt lønstigninger fra de 2,5 år, der er gået siden sidste overenskomst udløb.

De sidste overenskomstdetaljer mellem Økonomi- og Personalestyrelsen og det grønlandske forhandlingsfællesskab for sundhedspersonale, PPK, faldt på plads den 21. november, men pengene bliver først udbetalt nu, da styrelsen har manglet ressourcer til opgaven.

”Vi har fået at vide, at Selvstyret vil gøre alt for, at vores medlemmer får deres penge med julelønnen. Det må jeg så stole på,” siger formanden for sundhedskartellet Ken Jensen til avisen Sermitsiaq.AG.

Beregninger, PPK har lavet, viser, at nogle medlemmer har mere end 50.000 kroner til gode, som de skal have udbetalt. PPK vil undersøge, om medlemmerne kan få renter af det beløb, som de har haft til gode.

PPK har i alt 650 medlemmer.

Del eller udskriv artiklen
2 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • bochristensen

  Hej Jesper

  Tak for din kommentar.
  Når jeg læser artiklen igen, så har du ret i, at jeg skulle have skrevet tydeligere, at det er nogle medlemmer af Sundhedskartellet, der har så store beløb til gode - og ikke specifikt fysioterapeuter.

  Venlig hilsen
  Bo B. Christensen, presse- og kommunikationskonsulent.
 • Jesper Gabelgaard Hansen

  50.000 kr.. aaarrrr...... det er vidst liiige i overkanten, og giver et forfalsket billede af den reelle situation. Det er en lønstigning ift. fastholdelsestillægget som skulle være blevet udbetalt for 200 år siden. Sygeplejerskernes fastholdelsestillæg er noget højere end fysioterapeuternes, og derfor får de et højere beløb udbetalt. Fysioterapeuterne får nok nærmere omkring 10.00-11.000 kr. udbetalt.
Indsend kommentar