OK18: Lockout varsel skaber uro

Telefonerne kimer hos Danske Fysioterapeuter efter gårsdagens varsling af lockout. Alle spørgsmål kan endnu ikke besvares, da foreningen endnu ikke har modtaget varslet.

Stat, regioner og kommuner har varslet en omfattende lockout, der tidligst kan træde i kraft fra 10. april, hvis der bliver konflikt.

Det stiller en byge af spørgsmål fra medlemmerne, som Danske Fysioterapeuter i disse timer arbejder på at besvare. Foreningen har endnu ikke modtaget varslet, så vi kan ikke svare på alt. Det vides endnu ikke, hvilke arbejdspladser og hvilke medarbejdergrupper, herunder evt. ledende fysioterapeuter, der er omfattet af lockouten og fra hvilket tidspunkt.

På mandag den 12. marts tager hovedbestyrelsen stilling til form og størrelse af konfliktunderstøttelse i forbindelse med en lockout. Der bliver løbende informeret her på fysio.dk.

Danske Fysioterapeuter har ikke været udsat for så omfattende et lockoutvarsel før og håber derfor på medlemmernes forståelse for, at der er længere svartider.

Lockout blev varslet i går som modsvar til det strejkevarsel de faglige organisationer sendte ud tidligere på ugen, og som tidligst kan træde i kraft 4. april.

Der er stadig håb om, at opnå en aftale mellem arbejdsgiverne og arbejdstagerne i forligsinstitutionen og derved undgå konflikt. Det bliver der arbejdet hårdt for.

Hertil kommer at forligskvinden har mulighed for at udsætte en konflikt to gange 14 dage.

Følg med i OK18

Se Tina Lambrechts respons på lockoutvarslet

Del eller udskriv artiklen
5 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Rikke Jonsgaard Jørgensen

  Ja, lockout skaber uro - især fordi vi endnu ikke ved, hvem der er omfattet af den (?). Danske Regioner har offentliggjort “hvem”, men KL har blot offentliggjort, at de i dag har informeret alle fagforeningerne om, hvem det drejer sig om. Hvornår videregiver DF info herom til os? :)
  Dbh Rikke J. Jørgensen
 • Lia Ellehuus, Danske Fysioterapeuter

  Teksten i nyheden er nu præciseret, så der står "På mandag den 12. marts tager hovedbestyrelsen stilling til form og størrelse af konfliktunderstøttelse i forbindelse med en lockout."
 • Bente Annie Sørine Andersen

  Selv tak. Og god arbejdslyst!
 • Ann Sofie Orth, Danske Fysioterapeuter

  Kære Bente Annie Sørine Andersen
  Tak for dit falkeblik. Hovedbestyrelsen tager på mandag stilling til form og størrelse af konfliktunderstøttelse/lockoutunderstøttelse. Håber dette fjerner tvivlen.

  Venlig hilsen
  Ann Sofie Orth
  Afdelingschef Politik & Kommunikation
 • Bente Annie Sørine Andersen

  Citat fra konflikt info på DFys side:

  “Økonomisk dækning til de konfliktramte

  Konfliktunderstøttelse udbetales både ved en strejke og en lockout til medlemmer af Danske Fysioterapeuter”
Indsend kommentar