Praksisforhandlinger på pause

Markante uenigheder om den økonomiske ramme spænder ben for ny overenskomst for praktiserende fysioterapeuter. Forhandlingerne fortsætter efter sommerferien.

I går aftes mødtes Danske Fysioterapeuter endnu en gang med Regionernes Lønnings- og Takstnævn for at forhandle praksisoverkomsten. Det lykkedes ikke at blive enige, men der er aftalt et nyt møde den 6. september.

Den store udfordring er et markant udestående omkring rammen, der fastlægger, hvor mange penge der er til at behandle patienter.

”Vi er simpelthen ikke enige om hvilken vækst, der bør være plads til. Alt tyder på, at behovet for fysioterapi vil stige de kommende år i takt med, at befolkningen bliver ældre, flere lever med kroniske sygdomme og der opdager, hvad fysioterapeutisk behandling kan hjælpe dem med. Derfor ønsker vi selvfølgelig en ramme, der giver til plads til at behandle de flere patienter,” siger formand Tina Lambrecht.

Ærgerlig usikkerhed

Tina Lambrecht ærgrer sig over, at det endnu ikke er lykkedes at få en aftale på plads, så man som praktiserende fysioterapeut kan kende rammerne for sit arbejde fremover.

”Men det er helt afgørende, at vi får en så god aftale som muligt især i en tid, hvor modparten er ekstremt optaget af at holde omkostningerne nede,” siger hun og fortsætter:

”Det handler selvfølgelig om, at vi skal have rimelige arbejdsvilkår, men det handler også om, at patienternes skal have mulighed for at få den rigtige behandling uden unødig ventetid. Det håber jeg, at vores modpart vil tænke lidt over i sommerferien.”

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar