Slut med affaldsgebyr

Finanslovsaftalen betyder et farvel til det forhadte affaldsgebyr. ”En sejr for fornuften,” mener Danske Fysioterapeuter.
Affaldsgebyret skulle betales lige meget, om man producerer affald eller ej.

Fredag eftermiddag blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om finansloven for 2019. Blandt de mange elementer er ét med særlig interesse for fysioterapeuter med egen virksomhed. Aftalen betyder nemlig et farvel til det udskældte affaldsgebyr, som kommuner kunne opkræve fra virksomheder uanset, hvor meget eller lidt skrald de producerer.

Afskaffelsen vækker glæde hos Tina Lambrecht, der er formand for Danske Fysioterapeuter.

”Det har været åbenlyst urimeligt, at man skulle betale for noget, man ikke brugte. Det er dejligt, at fornuften endelig har sejret,” siger hun.

Fast punkt på programmet

Netop affaldsgebyret har været et fast punkt i Danske Fysioterapeuters dialog med politikerne gennem flere år.

”Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været stærkt kritiske overfor den her afgift hele vejen igennem. Selvfølgelig skal man betale, hvis man skaber affald. Men det nytter ikke noget bare at sige, at alle skal betale,” siger Tina Lambrecht og fortsætter:

”Vi har lavet rigtig meget benarbejde i forhold til det her. Jeg er rigtig glad for, at politikerne har taget kritikken til sig og gjort noget ved det. Det er en rigtig fin julegave.”

Ændringen kommer til at gælde allerede fra 1. januar 2019.

Uretfærdigt og besværligt

Oprindeligt gjaldt affaldsgebyret alle virksomheder. En senere opblødning betød, at det blev op til den enkelte kommune at bestemme om den ville opkræve gebyret og åbnede samtidig mulighed for at man som virksomhed kunne søge dispensation. Men det var ikke nogen god løsning, mener Tina Lambrecht.

”Det skabte bureaukrati. Som klinikejer har man bare andet at lave end at søge om dispensationer fra afgifter, man ikke skulle have været pålagt i første omgange,” siger hun.

Læs mere om affaldsgebyret

Del eller udskriv artiklen
1 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
  • Birgitte

    Yes! Dét var dog på tide, at de får stoppet det. Hold nu op, det har været en evindelig udfordring hvert eneste år.
Indsend kommentar