Flere penge til hospitalerne

Regeringen vil bruge 1,5 milliard kroner mere på sygehusene næste år. Samtidig skal faglige kompetencer bruges bedre.
Akutfunktioner er et af de steder, hvor fysioterapeuters kompetencer bør komme mere i spil, mener formand Tina Lambrecht.

Her til eftermiddag har regeringen indgået aftale med Danske Regioner om næste år budget. Først og fremmest betyder aftalen, at der bliver 1,5 milliarder kroner mere til sundhed næste år.

”Det er mindre end, man kunne ønske sig, men det er et klart løft – og det er stærkt tiltrængt,” siger Danske Fysioterapeuters formand, Tina Lambrecht.

Udnytte kompetencer

Ud over det rent økonomiske så er der andre grunde til at glæde sig over aftalen. Det fremgår nemlig, at medarbejdernes kompetencer skal udnyttes bedre.

”Der er rigtig mange steder, hvor det vil være en fordel for alle, at fysioterapeuter overtager opgaver,” siger Tina Lambrecht.

Som eksempel peger hun på akut-funktioner, hvor erfaringerne fra en række steder i landet viser, at fysioterapeuter med fordel kan indgå i bemandingen.

”Vi skal udnytte fysioterapeuters kompetencer bedre. Det er bedre for patienterne og det vil samtidig bidrage til at mindske manglen på læger og sygeplejersker, når vi overtager opgaver,” siger Tina Lambrecht.

Behov for genopretning

Selvom Tina Lambrecht glæder sig over aftalen, så peger hun også på, at 1,5 milliard kroner langt fra er nok til at løse de store udfordringer sundhedsvæsnet står i. Det skyldes især, at der bliver flere ældre og flere af os lever med kroniske sygdomme.

”Den nye aftale er en god start, men hvis vi skal genoprette vores sundhedsvæsen, så skal der følges op med flere midler de kommende år,” siger hun.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar