Skriv en god fondsansøgning

Nyt kursus skal hjælpe fysioterapeuter til at skrive bedre ansøgninger, når de søger støtte til forskningsprojekter.
Foto: iStock

Meget kan gå galt, når man skriver en fondsansøgning, også selvom projektet, der søges penge til, er fremragende. Derfor oplever mange at få deres ansøgninger retur med et nej tak; ikke fordi der er noget galt med deres forskningsprojekt, men fordi deres ansøgning ikke er god nok.

Danske Fysioterapeuter har derfor arrangeret et kursus, som skal kvalificere processen.

Kurset er tilrettelagt af Olaf Svenningsen, som er ekspert i forskningsstøtte ved Lunds Universitet. Han peger på tre ting, som er typiske fejl for den urutinerede fondsansøger:

”Typisk går det alt for stærkt, når ansøgningen skal skrives, fordi man venter for længe med at begynde. Det er vigtigt at sætte god tid af, da det letter stressniveauet og fører til en bedre ansøgning,” siger Olaf Svenningsen.

”En anden almindelig fejl er kun at tage udgangspunkt i sig selv. Det er meget vigtigt at sætte sig ind i, hvem der skal læse ansøgningen, og hvordan den pågældende fond beslutter sig for bevilling eller afslag. Mange ansøgninger er skrevet på en måde, som gør det svært for modtagerne at forstå projektet og sammenligne det med andre.”

Sidst, men ikke mindst, nævner han sjusk med formalia som et problem.

”Mange fonde vurderer gennemførligheden af et projekt lige så højt som det faglige indhold, og hvis man sjusker med formalia, f.eks. budget, CV eller andet, er det ikke en indikation af, at ansøger har styr på tingene.”

Tilmeld dig kurset 'Succes med fondsansøgninger'

Få flere gode råd om at komme i gang med forskning

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar