Studerende fra Absalon er valgt til hovedbestyrelsen

Amalie Bjerre Jørgensen er valgt til posten som studenterobservatør i hovedbestyrelsen.

Der var to kandidater til posten som observatør for de studerende i hovedbestyrelsen. Det blev Amalie Bjerre Jørgensen fra professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde, der fik flest stemmer.

52,6 procent valgte at sætte deres kryds ved Amalie Bjerre Jørgensen, mens 38,4 procent foretrak Karen Margrethe Ausholt fra professionshøjskolen UCL i Odense. 9 procent stemte blankt.

6,5 procent af de omkring 3000 studerende, der er medlemmer af Danske Fysioterapeuter, deltog i valget.

Det betyder, at Amalie Bjerre Jørgensen fremover deltager i hovedbestyrelsesmøderne i Danske Fysioterapeuter.

Læs Amalie Bjerre Jørgensens valgprogram

Del eller udskriv artiklen
10 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
 • Jens Olesen

  Ja - man kan endog set i et kritisk neo-marxistisk Frankfurterskole teoriperspektiv Habermas og Agamben samt Rosa med flere undres over, hvorvidt fysioterapeut skolerne efterhånden helt har overtaget tidens politiske neoliberale samfundsstrategi og DJØF diskurs om ensretning af fysioterapi til en dehumaniserende og accelerende samlebåndsproduktion mere, end den ”rigtige” individuelle udviklingsstrategi, at udvikle den enkelte studerende på. Istedet skal de fremover uddannes til, at navigere følelsesmæssigt klogt og klinisk relevant samt evidensbaseret uden at blive stresset i klinisk praksis. Det lærer man først og fremmest i praktikken, hvis der er tid og penge til, at danne og uddanne den enkelte studerende via et ordentligt klinisk vejleder arbejde, hvor den enkelte studerende bringes i ro så de reelt kan lære dette og ikke i stedet farer stresset rundt og stresser patienterne..............

  CVU konstruktionen har fejlet big-time, når den nu drives efter en lean-rationaliseringsstrategier, som en pølse- eller bilfabrik, hvis det oprindelige uddannelsesformål var, at skabe fysioterapeuter der i praktikken lærer, at behandle og hele mennesker - og ikke bare at uddanne fysioterapeuter der kan stå ved samlebåndet.

  Hvis ikke hovedbestyrelsen reagerer skarpt på disse tendenser svigter man både fagets tarv og de studerendes tarv samt i øvrigt på den lidt længere bane også underviserne på CVU´ernes tarv - hvis de da stadig er medlem af Danske Fysioterapeuter.................

  Min påstand er at omkring 90 procent af alle kliniske undervisere er medlem af Danske Fysioterapeuter - mens jeg gætter på at et blot glælder omkring halvdelen af underviserene på skolerne. Det giver et fagpolitisk tvist på ovenstående historie, hvis der således er omkring 300 medlemmer som er klinisk undervisere, som nu risikerer, at komme i rationaliseringsklemmen, hvorimod måske omkring små 200 adjunkter og lektorer, som er medlemmer af DF, allerede sidder i klemmen. En reaktion kunne være at nedsætte en reelt uvildig kommision der skal undersøge og kigge på, hvordan uddannelsen virker samt, hvordan arbejdsmiljøet er for de studerende, samtlige undervisere både på skoleren og i praktikken samt ikke mindst om alle skolepenge bruges til kerneopgaven: uddannelse og ikke konsulenter, mellemledere samt phd uddannelsesforløb, som reelt ikke bidrager direkte til kerneopgaven.

  Jeg er sikker på at sociolog Rasmus Willig på RUC ville være interesseret i opgaven. Læs hans seneste om det offentliges afvæbning af kritik - den illustrerer fint, hvad problemet er med et elitært neoliberalt styre på skolerne. Det er kort sagt at fagligheden og sagligheden sættes udenfor (beslutnings)døren - hvorfor er der f.eks. ikke stærke fysioterapeut rektorer her mere - men blot uddannelsesleder stillinger?
 • Lau Rosborg

  Kære Amalie.
  Tillykke med valget og hjertelig velkommen til HB.
  Som du kan se på denne side og andre fora på de sociale medier er rigelig med emner at forholde sig til. Giv dig god tid til at komme ordentligt ind i arbejdet, jeg glæder mig til at arbejde sammen med dig.
  Mvh
  Lau rosborg
 • Jens Olesen

  Jeg antager at svaret inkluderer at hovedbestyrelsen vil arbejde for ensartede arbejdsforhold og refusionsforhold for kliniske undervisere. Så tak for det. Jeg glæder mig til at læse referatet af hvad hovedbestyrelsen vil gøre ved problemet med ulighed i klinisk undervisning både for studerende og kliniske undervisere.
 • Tina Lambrecht

  Kære Amalie
  Først et stort tillykke med valget. Hovedbestyrelsen og jeg ser frem til at byde dig velkommen og arbejde sammen med dig.

  Til Jens:
  Tak for din henvendelse. Vi har været i kontakt med de involverede parter og er bekendt med forhandlingerne på professionshøjskolerne.
  Det er i alles interesse, at professionshøjskolerne og de kliniske undervisere har de bedst mulige forudsætninger for at tilbyde gode uddannelsesforløb til gavn for fremtidens fysioterapeuter og samfundet.
  Som du selv påpeger, er de nuværende forhandlinger en direkte effekt af regeringens besparelser på uddannelsesområdet. Uddannelserne er allerede beskåret kraftigt gennem mange år. Derfor frygter vi, at det går ud over kvaliteten, at uddannelserne fortsat skal skære. Besparelserne på uddannelsesområdet er bestemt ikke en blomst, der er vokset i vores have.

  Derfor følger Danske Fysioterapeuter også forhandlingerne på uddannelsesområdet ganske nøje og vedbliver at have kontakt med de implicerede parter.

  Mvh
  Tina Lambrecht, formand Danske Fysioterapeuter
 • Stine Bøgh Pedersen

  Tillykke med valget! Jeg ser også frem til at arbejde sammen med dig i hovedbestyrelse.
  Mvh Stine, Regionsformand Region Sjælland
 • Jens Olesen

  Jeg gentager lige mit nedenstående spørgsmål - fordi jeg bestemt regner med at den fagpolitiske ledelse af Danske Fysioterapetuer i dette åbne demokratiske debat forum giver et konkret svar herpå - ellers ser jeg ingen grund til at studerende fremover skal være medlemmer af foreningen - eller måske at kliniske undervisere skal for den sags skyld.

  For egen regning spørger jeg Danske Fysioterapeuter; hvad de officielt har tænkt sig, at gøre herved? (Altså de varslede nedsatte praktik betalinger - både lokalt (Absalon) samt globalt i hele Danmark og dermed alle de andre university colleges, hvis det breder sig.

  Helt overordnet tænker jeg faktisk at hovedbestyrelsen bør skrive et brev til samtlige sundhedsordførere i folketinget og råbe vagt i gevær - det her er gravalvorligt handler om fysioterapifagets hjerteblod og dermed om fagets fremtid - eller om enden på fysioterapi, som vi kender det for at parafrasere David Nicholls og hans berømte bog af samme titel.

  Eller måske skal nogle andre skrive brevet til sundhedsordførerne i folketinget?

  Med kammeratlig hilsen
  Jens Olesen
 • Jens Olesen

  Kære Amalie,
  Blot så du forstår at jeg selvfølgelig ikke klandrer dig noget af dette.

  Det ændrer ikke ved, at Absalon ledelsen med deres uansvarlige tiltag potentielt er ved, at rive gulvtæppet væk under en af de bedste og mest succesfulde solidariske praktik - og vejledningsordninger; nemlig fysioterapiens i moderne dansks sundhedshistorie.
  En ordning som igen og igen i evalueringer er blevet rost til skyerne af de studerende også i sammenligning med fag, som f.eks. sygeplejeskernes praktikvejledning.

  Det viser at neoliberal drift tilsyneladende prioriteres højere end de fysioterapeut studerendes faglige kliniske udviklingstarv, eller selve uddannelsens formål, hvilket fagpolitisk synes helt uacceptabelt for alle fysioterapeut studerende og uddannelsen på landsplan, hvis fænomenet, hvad guderne må forbyde, breder sig.
 • Jens Olesen

  Hej Amalie,

  Tillykke med valget til hovedbestyrelsen. Dejligt med en studerende der. Du får en hård start. Kunne du ikke starte med at spørge dine skoleledere på Absalon, hvorfor de ønsker at forringe den kliniske undervisning på deres uddannelse? De har forslag på banen hvor den kliniske undervisnings betaling fra skolen reduceres med 36 procent i Absalon regi fremover. Prøv at spørg, hvad skoleledelsen tror det vil gøre ved kvaliteten af den kliniske undervisning generelt? Eller spørg dine medstuderende om de på den baggrund ikke skulle overveje et skoleskift til steder, hvor praktikken prioriteres og reelt anerkendes af skolen. For egen regning spørger jeg Danske Fysioterapeuter; hvad de officielt har tænkt sig, at gøre herved? Lokummet brænder - og realpolitiske forpligtende samt kompetente svar ønskes.

  Med venlig og meget bekymret jysk hilsen
  Jens Olesen


 • Mathias Frank Holmquist

  Tillykke med valget! Jeg ser frem til et godt samarbejde i HB. Det er vigtigt at de kommende fysioterapeuter bliver hørt i foreningens politikker :)
  Mvh. Mathias Holmquist
 • Marjanne den Hollander

  Tillykke Amalie
  Det glæder mig at det igen er en studerende fra Region Sjælland på posten ;.)
  mvh Marjanne den Hollander, medlem af regionsbestyrelsen i region Sjælland
Indsend kommentar