Amalie Bjerre Jørgensen

Kandidat til observatørposten i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse.
Amalie Bjerre Jørgensen er fysioterapeutstuderende og stiller op til posten som observatør i hovedbestyrelsen.

Kort om mig

Mit navn er Amalie Bjerre Jørgensen, jeg er 22 år gammel og har siden sommeren 2018 studeret til fysioterapeut på Professionshøjskolen Absalon, Campus Roskilde. Jeg forventer at være færdig med min professionsbachelor i januar 2022.

Lidt mere personligt om mig, så er jeg en kæmpe Harry Potter nørd, jeg elsker friluftslivet og at vandre.

Hvorfor ønsker jeg at blive de studerendes observatør?

Jeg har valgt at stille op til posten, fordi det altid har betydet meget for mig at være en aktiv del af de foreninger og fællesskaber, jeg er med i. Jeg kan godt lide at være med til at gøre en forskel, både i det små og i det store billede, og det er en af de vigtigste grunde til, at man som studerende skal stemme på mig.

Mit mål er at være en synlig observatør. Som studerende skal man kunne gå til mig, både med spørgsmål og ideer, store og små, om foreningen og fysioterapifaget. Som studerende synes jeg selv, at et vigtigt emne er at få udbredt kendskabet om foreningen til de studerende, som mere end et sted, hvor man kan få en forsikring og rabat på bøger.

Danske Fysioterapeuter har både stor viden og indflydelse, i forhold til den virkelighed i fysioterapifaget, vi som studerende skal ud og arbejde i, når vi en dag er færdiguddannede. Vi bør som studerende inddrages og oplyses mere om, hvilke fokuspunkter og planer for fysioterapifaget, man har fra hovedbestyrelsens side, da det er rart for os som studerende at vide, hvor vi måske især bør lægge vores kræfter undervejs i uddannelsen.

Aktiv på uddannelsen

Jeg er meget aktiv i forhold til min uddannelse, hvor jeg er studenterambassadør, aktivt medlem af det lokale campus Studenterråd og aktiv i min uddannelses ”dialogforum”. 

Til Dialogforum er vi er nogle studerende fra hvert semester og undervisere, der mødes og snakker om, hvordan vi kan forbedre uddannelsen, fra både de studerendes og undervisernes perspektiver, og jeg synes selv det er enormt spændende at få lov til at deltage i og være en del af de møder. 

Hvorfor valgte jeg at starte på fysioterapeutuddannelsen?

Jeg har altid haft en stor fascination af menneskekroppen, dens forskelligheder, muligheder og begrænsninger, og ikke mindst hvordan vi kan udvikle den, og bedst muligt passer på den. Det tog mig dog alligevel et par omveje og to semestre på statskundskab i København at komme til den beslutning. Statskundskab levede fra starten ikke op til de forventninger, jeg havde, og efter at have givet det en del chancer, gjorde jeg op med mig selv, at jeg hellere skulle følge mine sande interesser og drømme.

En af mine største drivkræfter til at tage det store skridt og skifte uddannelse, var at jeg inderst inde vidste at jeg gerne ville arbejde tæt med andre mennesker, og at jeg ikke ønskede min primære kollega skulle være en computerskærm.

Nu har jeg været på uddannelsen i et lille halvt år, og jeg kan mærke, at det er den helt rette hylde jeg er landet på. Jeg får lov til at koble teori med praktisk erfaring, undervisningen foregår i mindre klassehold og ikke i et auditorium med 350 andre, jeg kender mine undervisere, og de kender mig.

Fascinationen af menneskekroppen er absolut ikke blevet mindre af at lære meget mere om den, og i takt med at jeg også lærer mere, desto større respekt og glæde, får jeg også for fysioterapifaget, som jeg er stolt af at være på vej til at blive en del af. Min glæde for faget og uddannelsen, er noget der ligger mig meget på sinde at give videre til andre.

Se også Karen Margrethe Aunsholts valgprogram

Del eller udskriv artiklen