Er du også klimatosse?

Vi søger lige nu engagerede fysioterapeuter, der vil være med til at sætte fokus og retning for kampen mod klimaændringerne.

Danske Fysioterapeuter er en del af Broen til Fremtiden, som er en helt ny alliance af 33 faglige og grønne organisationer.

Målet er at gøre Danmark til et CO2-neutralt samfund baseret på 100 procent vedvarende energi ved hjælp af social ansvarlig og retfærdig, grøn omstilling.

Vi har etableret en sundhedsgruppe under Broen til Fremtiden, som har fokus på, hvad klimaændringer kommer til at betyde for sundheden. Her kommer du ind i billedet. For vi har brug for fysioterapeuter, der brænder for klimadagsordenen.

Dine opgaver bliver - sammen med hovedbestyrelsesmedlem Lau Rosborg -at sørge for, at fysioterapeuter bidrager til at tackle klimaændringerne. Både i forbindelse med arbejdet i Broen til Fremtiden, og i forhold til andre fysioterapeuter og det omgivne samfund.

Hvis du har mod på opgaven, så send en mail til lr@fysio.dk med et par linjer om dig selv, samt navn, telefonnummer og e-mail, så bliver du inden længe kontaktet af Lau Rosborg.

Del eller udskriv siden
19 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • Mikael Mølgaard

  Kære Johanne Skovlund
  Du spørger, hvad det kommer til at koste Danske Fysioterapeuter at deltage i Broen til Fremtiden, og om der er flere ansatte i foreningen, der bruger tid på opgaven, herunder om det er på fuld tid.

  Der en ansat i sekretariatet, som er undertegnede, der har deltaget i et møde i Broen til Fremtiden og skrevet lidt tekster om alliancen, blandt andet til fysio.dk. Jeg ved ikke, hvor mange nye opgaver, der måtte komme, men regner ikke med, at det vil være mange.

  Derudover er det lagt op til, at de medlemmer, som har tid og lyst til at deltage i det videre arbejde gør det uden at få honorar eller tabt arbejdsfortjeneste. Så tanken er, at det først og fremmest skal være engagementet, som skal drive værket.

  Med venlig hilsen
  Mikael Mølgaard
 • Johanne Skovlund

  Rent klima er godt, men vi bør holde os til vores kerneopgave, det her batter ikke noget så længe der fx. dumpes affald i floder og hav verden over som Thor skrev. Vi kan starte herhjemme med nogle tiltag som grøn trafik osv ja, men at opfordre folk til at cykle, det er vidst ikke nogen nyhed..

  Og hvad kommer Danske Fysioterapeuter til at bruge økonomisk på dette projekt? Er der flere ansatte til dette? Og er det fuld tid?
 • Lau Rosborg

  Kære alle.
  Tusinde tak for input.
  Der har været stor aktivitet på min mail og det har været spændende at få input fra så mange forskellige dele af vores fag.
  Jeg kan virkelig godt forstå, hvis man tvivler på at ens egen indsats, ens bys indsats, ens lands indsats virker. Her kan jeg virkelig anbefale at man åbner Bente og Jens links til et par rigtig flotte artikler, om hvorfor det virker og hvor meget der allerede er i gang.
  Jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med nogle meget engagerede medlemmer.

  mvh
  Lau Rosborg
 • Bente Søndergaard

  Tænk stort - Start småt.
  Mange steder i sundhedsvæsenet anvender vi nu med udgangspunkt i forbedringsvidenskaben (bla) småskale-implementering af alle forandringer, som kan give kvalitet og positiv effekt i både resultater og relationer.

  Og det virker, for vi er ikke isolerede. Vi er forbundne.
  Inden for politologi kaldes fænomenet for diffusion. Begrebet kan bruges til at forstå, hvordan idéer, løsninger, kulturer og tilgange spreder sig på tværs af organisationer, lande og samfund.

  Læs artiklen, hvis I er udfordret af tvivl om noget nytter noget. Den er lang, - men indsatsen værd.
  https://www.zetland.dk/historie/seQEY97w-m8qDnJmq-f1f87?fbclid=IwAR3U46V8UUFDoztkvzfftK-2YcZpVzMYYut-OCiUNhFa3aq7w_u1a_9Zo3Y

  Som medlemmer af Danske Fysioterapeuter har vi jo oplagte muligheder for aktivt at fremme en klimaklog tilgang både strukturelt og operationelt . Lige til højrebenet ligger fx. yderligere at understøtte cykling/gang/løb som transportmiddel, både som faglig organisation og individuel fysioterapeut. Det er et både-og, ikke et enten-eller.

  Rigtig god weekend til Jer alle, hver og een!
 • Kristian Skadhauge

  Jeg ser ingen som helst relevans ifht fysioterapi og CO2 mål - hvad skal vi gøre - lave vores elastikker af bambus ? Lave vores folderer digitale så vi sparer papir ? så Quang kan samle flere elektroniske chips i Kina ? til netop vores digitale ide? Det er meget naivt at tro at lilel DK kan gøre en forskel på en meget tvivlsom CO2 teori - når faktum er at afrika og asien stikker af mht befolknings udvikling og netop de lande er dem der sviner aller mest ifht plastik i oceanerne - Får vi mere i løn af at blvie en CO2 fagforening ? Får vi flere fys arbejdepladser heraf ?

  Jeg syntse hvis man er klimatosset og vil gøre en forskel må man melde sig ind i i en klima gruppe - green peace etc og eller alternativet - det er ikke det her jeg betaler mit kontingent til.

  Er man klimatosset ? så må man forvente "tossede" modsvar - tolk mit krænkende sprogbrug som et af disse.
 • Jon Grønset

  On the contrary Thor Jensen. Klimaet skal netop ned fra et højere plan, ned til os alle hvor demokratiet befaler. Ikke mere snik snak i FN's hovedkvarter etc.
 • Tina Lambrecht

  Tak til dig Helle Gerbild for dit "like" :-)
  I foreningen gør vi meget for at indgå i relevante partnerskaber, som kan have mange formål her handler det om klima og verdensmål, som jo berører alle, vi er også en del af fx psykiatri alliancen og Ulighed i Sundhed, fordi alle de alliancer og partnerskaber bidrager til at skabe løsninger for fysioterapeuter og borgere i samfundet- og fysioterapeuter er jo også borgere i samfundet.
  så hvis nogle har gode ideer til partnerskaber eller samarbejdsflader, så sig endelig til, det er vejen frem ad!!!
  mvh Tina Lambrecht
 • Jens-Kristian Skaaning

  Det eneste der kan have nogen effekt på klimaforandringer er Videnskab, hvis vi forsat skal kunne brødføde verdens befolkning og beholde den levestandart vi har.

  Der er måske nogle fysser med et suppertalent for naturvidenskab, der hellere skulle forske/opfinde nye løsninger for vedvarende energi. "Tilbage til universiteterne og gør en forskel"

  Jeg kunne også godt tænke mig at der bliver gjort noget ved den enorme lobbyisme der forhindre nye teknologier i at blive taget i brug. Det er nok mest olie og Kulminerne (Trump) der frygter at den nyeste generation af A-Kraft bliver taget i brug.

 • Jens Olesen

  Som jeg har nævnt synes Filip Maric, som er Oslo baseret, helt central for denne debat.
  Check linket: https://www.physiospot.com/opinion/environmental-physiotherapy-on-the-move/
 • Helle Gerbild

  Hvis man kunne 'like' kommentarer, ville jeg 'like' din kommentar, Tina.
  Det skaber håb og optimisme at Danske Fysioterapeuter bidrager til Broen til Fremtiden https://www.broentilfremtiden.dk/
Se flere
Indsend kommentar