Vil du overvære webbaseret ph.d.-forsvar om lænderygsmerter?

Fysioterapeut Anne Mette Schmidt har i sit ph.d.-studie sammenlignet to forskellige rehabiliteringsforløb til patienter med kronisk lænderygbesvær. Du har mulighed for at overvære hendes ph.d.-forsvar på Zoom.
Fysioterapeut Anne Mette Schmidt har forsket i kronisk lænderygbesvær. Overvær hendes ph.d.-forsvar på Zoom. Foto: Privat

En stor gruppe danskere lider af kroniske lænderygsmerter, der påvirker dem i hverdagen. Da årsagen til smerterne ofte skal søges i det komplekse samspil mellem biopsykosociale faktorer, anbefales patienterne typisk at følge et tværfagligt rehabiliteringsforløb. Men man ved ikke i dag, hvordan det optimale forløb ser ud.

Fysioterapeut, ph.d.-studerende Anne Mette Schmidt har i sit ph.d.-studie udviklet et rehabiliteringsforløb og sammenlignet det med et eksisterende forløb.

165 voksne med kroniske lænderygsmerter blev fordelt på det nyudviklede og et eksisterende forløb. I det nyudviklede forløb var patienterne skiftevis indlagt på et tværfagligt rehabiliteringscenter og hjemme. Her skulle de henholdsvis få ny viden og lære at implementere den og de nye færdigheder til hverdagen hjemme. I det andet forløb var patienterne indlagt i fire uger i rehabiliteringscenteret.

Ph.d.-forsvar

Hør mere om projektet og resultaterne i forbindelse med Anne Mette Schmidts ph.d.-forsvar.

Forsvaret afholdes på grund af corona-epidemien på Zoom den 25. juni kl. 13-15. Har du lyst til at deltage, kan du få et link til forsvaret ved at sende en mail til anna.kallias@rm.dkDel eller udskriv siden
12 kommentarer