Nu skal formandsvalget afgøres

Medlemmer af Danske Fysioterapeuter kan nu stemme på deres foretrukne formandskandidat. Den afgørende valgrunde er i gang.
Jeanette Præstegaard og Lars Henrik Larsen til et af de tre valgmøder, som blev streamet og optaget i første valgrunde. Foto og produktion: Copenhagen Live Stream Service - CLSS.dk.

Fra i dag mandag den 21. februar er der åbnet for afstemningen i anden runde af formandsvalget i Danske Fysioterapeuter. Medlemmerne har fået et link til afstemningen i en mail, og det er nu, det skal afgøres, om den næste formand hedder Jeanette Præstegaard eller Lars Henrik Larsen.

Valgets anden runde blev aktuel, fordi ingen af de fire kandidater, der stillede op i første runde, fik mere end 50 pct. af stemmerne. De to med flest stemmer gik videre. Jeanette Præstegaard fik 39,9 pct. af stemmerne og Lars Henrik Larsen 30,4 pct.

Mandat til forandring

Tilsammen fik de to kandidater altså 70 pct. af stemmerne i første runde. Det fortolker de begge som et tegn på, at medlemmerne ønsker forandring, siger de i et dobbeltinterview. Begge vil nemlig reformer. Men selv om de er enige om flere mål, viser uenighederne sig, når man zoomer ind på metoderne.

Valget kører frem til og med mandag den 7. marts. Tirsdag den 8. marts offentliggøres det, hvem der er ny formand. Vinderen af valget afløser Brian Errebo-Jensen, der i øjeblikket er konstitueret formand.

Læs dobbeltinterview med Jeanette Præstegaard og Lars Henrik Larsen

Debattér med formandskandidaterne

Du kan skrive dit spørgsmål eller kommentar i den fælles debat, eller du kan skrive direkte til kandidaterne på deres egen valgside.

Deltag i debatten

Del eller udskriv siden