Oplev skarp formidling af dansk forskning til Ph.d. Cup på fagkongressen

Vær med, når Danske Fysioterapeuter for første gang afvikler Ph.d. Cup og stiller skarpt på forskeres evne til formidling.
Ph.d. Cup kandidaterne har gennemført et formidlingskursus som forberedelse til fagkongressen. Der var både dyb koncentration og masser af grin, og der blev trænet alt fra skrivestil og historiefortælling til stemmetræning og kropssprog. På billedet ses Mikkel Bek Clausen, Maria Larsen (underviser), Karen Hjerrild Andreasson og Helle Brokjær (underviser).

Fem danske fysioterapeutiske forskere får mulighed for at udfordre deres formidlingsevner, når de fredag under fagkongressen går på podiet for at dyste om, hvem der præsenterer sin forskning bedst.

Danske Fysioterapeuter sætter for første gang i år et særligt fokus på de danske forskere i fysioterapi med vores nye satsning – Ph.d. Cup. For år tilbage var fysioterapeuter med en ph.d.-grad en sjældenhed, men i dag nærmer vi os med hastige skridt 200 fysioterapeuter, som har gennemført forskeruddannelsen og derfor kan bryste sig med titlen ph.d.

Også derfor har det været helt oplagt at udvide fagkongressen med et større fokus på forskning.

Ingen powerpoints

Konkurrencen er benhård. Som forsker skal man være arbejdsom og kunne planlægge og gennemføre komplekse forskningsstudier. Samtidig er det et krav at kunne formidle sin forskning, og det er noget de fem deltagere har stort fokus på.

En af deltagerne er Mikkel Bek Clausen, der er ph.d fra 2018, og han ser frem til at have fokus på formidlingsdelen.

"Jeg glæder mig til at prøve kræfter med formidlingen uden forstyrrende PowerPoints, og jeg forventer, at det gør oplevelsen mere intens for både publikum og os, der skal præsentere", siger Mikkel Bek Clausen.

De deltagende forskere har en fælles ambition om, at den viden, der bliver skabt, skal ud at leve blandt hverdagens fysioterapeutiske helte, og her er det afgørende at kunne tale i øjenhøjde og gøre resultaterne anvendelige i en klinisk hverdag. Det er også baggrunden for Danske Fysioterapauters sats på Ph.d. Cup.

Samtidig fremgår det af evalueringen af forrige fagkongres, at der er stor interesse for klinisk anvendelighed, og derfor giver det god mening, at formålet med Ph.d. Cup’en er at demonstrere evnen til at fremlægge forskning på en let forståelig og klinisk anvendelig måde.

Essens af et stort projekt

Det spiller naturligt ind i forberedelsen for de deltagende forskere, der glæder sig til at give tilskuerne en anderledes oplevelse.

"Til Ph.d. Cup har du mulighed for at se selve essensen af et større sammenhængende forskningsprojekt leveret i komprimeret form. Forskningen og resultaterne bliver præsenteret på en lettilgængelig og fængende måde. Og forhåbentlig vil det pirre tilskuernes nysgerrighed efter at vide mere, lyder det fra Birgit Rasmussen, der er ph.d fra 2019.

Del eller udskriv siden
0 kommentarer