Valget til formand skal ud i anden runde

Efter en intens valgkamp har ingen af de fire kandidater opnået mere end halvdelen af de afgivne stemmer. Dermed skal to af kandidaterne nu ud i en anden runde.
Jeanette Præstegaard og Lars Henrik Larsen skal ud i en anden runde for at få afgjort, hvem der skal være ny formand for Danske Fysioterapeuter.

Jeanette Præstegaard og Lars Henrik Larsen skal ud i en anden runde for at få afgjort, hvem der skal være ny formand for Danske Fysioterapeuter.

Det står klart efter optællingen af stemmerne, der viser, at Jeanette Præstegaard fik 39,9 procent, Lars Henrik Larsen fik 30,4 procent, Sanne Jensen fik 23,2 procent og Tine Hasselbrinck Madsen fik 4,7 procent. Der blev afgivet 1,8 procent blanke stemmer.

Vedtægterne i foreningen siger, at en ny formand skal vedtages med mere end 50 procent af stemmerne, og derfor skal der nu en anden runde til mellem Jeanette Præstegaard og Lars Henrik Larsen.

Allerede i næste uge bliver de to kandidater præsenteret igen, og mandag den 21. februar bliver der åbnet for stemmeafgivning. Valget kører så frem til mandag den 7. marts, hvorefter det den 8. marts bliver offentliggjort, hvem der bliver den nye formand.

Formanden afløser Brian Errebo-Jensen, der i er øjeblikket er konstitueret formand.

15.592 medlemmer havde mulighed for at stemme, den samlede stemmeprocent kom op på 37,8.

Læs resultater fra valgrapport (pdf)

Deltag i debatten med kandidaterne på valgsiden

Del eller udskriv siden
10 kommentarer