Netværksmøde om psykiatri

//LUKKET FOR TILMELDING. Dette eftermiddagsarrangement er for fysioterapeuter i Region Midtjylland, der arbejder med eller har interesse for psykiatrisk fysioterapi.

Formålet med eftermiddagen er at få viden om interesser og kompetencer inden for psykiatrisk fysioterapi på tværs af sektorer i Region Midtjylland.

Hvis vi som faggruppe kender mere til hinanden på tværs af sektorer, kan vi bedre drage nytte af hinandens viden, og dette vil komme vores patienter/borgere til gavn.

Dagens to oplægsholdere vil være Ruben Fjord Bredholt, ansat ved Viborg Kommune Center for Mestring, samt Lene Nyboe Jacobsen, PhD, og ansat ved forskningsenheden/klinik for PSTD, afdeling for depression og angst, Aarhus N.

Ruben Fjord Bredholt vil holde et oplæg om følgende: Hvordan opstår adfærd? Er mennesket et individ, en organisme, eller et sted midt i mellem?

Oplægget er en biologisk gennemgang af hvordan adfærd opstår og hvordan adfærd kommer til udtryk i samspil med andre mennesker. Hvad sker der i hjernen sekundet før en skæbnesvanger handling og hvordan er denne handling forbundet til hjernens udvikling gennem millioner af år. Kan man forklare et menneskes adfærd ud fra et enkelt gen, en type neurotransmitter, et barndomstraume eller neuroplasticitet? Måske skal de gamle ”forklarings-kasser” tages op til revision?

Lene Nyboe Jacobsens oplæg vil bevæge sig i emnet: Hvordan vi kan udvikle psykiatrisk fysioterapi både i klinisk praksis og forskningsmæssigt? Hvordan vi kan udbrede forståelsen af sammenhænge mellem krop og psyke?

Efterfølgende vil der være mulighed for netværksdannelse faciliteret af regionsformand Sanne Jensen.

Deltagelse er gratis for medlemmer af Danske Fysioterapeuter.

Del eller udskriv artiklen