Akut opstået hjernerystelse og komplekse symptomer

Hvad er hjernerystelse, og hvordan håndterer vi akut opstået hjernerystelse? Kom til medlemsmøde onsdag den 30. oktober 2019 i Aalborg og få svaret.

De fleste har prøvet at slå hovedet, og mange af os har prøvet at få en hjernerystelse. Symptomerne efter en hjernerystelse er anderledes end de fleste andre smerter i bevægeapparatet, fordi de ofte er kombineret med affektive symptomer.

En akut hjernerystelse er i udgangspunktet en ufarlig tilstand, men fysioterapeuter bør kunne udføre og rådgive om optimal, akut håndtering.

En lille gruppe af patienter udvikler komplekse og langvarige symptomer efter en hjernerystelse. Denne tilstand er anderledes end den akutte hjernerystelse, men der findes ingen klarhed over, hvordan langvarige symptomer opstår, eller hvordan de behandles.

I dette foredrag vil Morten Høgh redegøre for retningslinjer for håndtering af en akut opstået hjernerystelse samt give et bud på, hvordan man håndterer patienter, der udvikler komplekse symptomer.

Målgruppe

Mødet er for alle fysioterapeuter og studerende med interesse for Danske Fysioterapeuter. Du skal være medlem af Danske Fysioterapeuter for at deltage.

Del eller udskriv artiklen