Søvnens betydning

LUKKET FOR TILMELDING // Søvnekspert Mikael Rasmussen vil have danskerne til at sove bedre. Han holder oplæg om stress, psykisk arbejdsmiljø og søvnens betydning for sundhed og trivsel. Fysioterapeut Ann Louise Lunddahl taler om inddragelse af fysioterapi i sit arbejde som søvnvejleder.

Om arrangementet

Vi bruger cirka 1/3 af vores liv på at sove. Rent videnskabeligt er der ikke givet noget sikkert svar på, hvorfor vi skal sove, men vi kommer svaret lidt nærmere, når vi ser på, hvad der sker, når søvnen bliver forstyrret, og hvad det betyder for menneskets ydeevne og trivsel.

Det er efterhånden blevet almenviden for de fleste af os, at motion og kost har betydning for vores helbred og livskvalitet. Desværre kan man ikke sige det samme om søvnen. Under søvnen sker der en lang række af forskellige processer, der alle har stor betydning for helbredet og psyken.

Mikael Rasmussens oplæg har til formål at give deltagerne øget viden om normal søvn, samt søvnforstyrrelser. Oplægget bliver beskrevet som inspirerende, engagerende, fagligt velfunderende og redskabsorienterende. I sit oplæg vil han med udgangspunkt i den seneste forskning på området komme med gode råd og brugbare teknikker til at forbedre egen søvn, fortælle mere om søvnkvalitet, døgnrytmer og søvnstadier - ikke mindst stress og søvn.

Program:

Kl. 16.00-16.30 Kaffe og kage

Kl. 16.30-18.00 Oplæg om søvn ved søvnekspert Mikael Rasmussen

Kl. 18.00-18.45 Pause med sandwich og vand

Kl. 18.45-20.00 Oplæg v. Søvnvejleder og Klinisk underviser i Fysioterapi, Ann Louise Lunddahl med et fysioterapeutisk perspektiv på, hvordan vi kan inddrage viden om søvn i vores tilgang til patienterne. 

Del eller udskriv siden