Læs nyhedsbrevet fra juni

Læs eller genlæs nyhedsbrevet fra regionsformanden, som blev udsendt i juni.
Stephanie Lose (tv.) i samtale med Rikke Kruse, regionsformand i Danske Fysioterapeuter, Region Syddanmark. Foto: Privat

Året startede (som vanligt, har jeg ladet mig fortælle) med Nytårskure i de store kommuner og i Regionen.

I region Syddanmark er Bo Libergren nyindsat Regionsrådsformand og han er godt kendt blandt os fysioterapeuter. Han har siddet med i forhandlingerne om praksisoverenskomsten. Vi har også flere gange benyttet os af hans viden om sundhedspolitik i regionsbestyrelsen. Det var derfor også helt naturligt ved nytårskuren at bede om et møde.

Vi havde et møde i juni måned hvor også Direktør Jane Kragelund medvirkede. Vi fik drøftet Direkte adgang til fysioterapi, fysioterapeuter i psykiatrien og fysioterapeuter ansat på syghusafdelinger.

Det har så også betydet et farvel til Stephanie Lose, økonomiminister og næstformand V.

Nytårskuren afstedkom også et besøg hos Fanøs borgmester Fransk Jensen. Her var det mere det nære sundhedsvæsen og det at være en lille- og en Ø-kommune der var i fokus, med de fordele og ulemper det kan medføre.

Læserbrev om Palliativ fysioterapi vs. Aktiv dødshjælp

Jeg har skrevet et læserbrev om Palliativ fysioterapi vs. Aktiv dødshjælp. Den valgte JydskeVestkysten at trykke.

Det er en problematik, et etisk spørgsmål som vi altid skal have fokus på, og som politisk dukker op fra tid til anden. Det er vigtigt at vi griber debatten når den er der, og taler fysioterapi ind når det giver værdi for borgerne.

Husk at DU også altid må skrive et læserbrev 😊 Du skal bare udgive dig for at være privatperson. Jeg er altid behjælpelig hvis du har noget i tankerne som handler om sundhed, uddannelse, arbejdsmarked- eller socialpolitik.

Nyt fra regionsbestyrelsen

Som en del af Regionsbestyrelsens fokusområder i 2024 afholder vi sociale arrangementer.

Vi har allerede afhold Padel turnering i Esbjerg. Vinsmagning i Kolding er programsat, og den 30. august er der padelarrangement i Odense. Find vores arrangementer på hjemmesiden.

Regionsbestyrelsen har også afholdt det årlige Jubilæumsarrangement for 25, 40 & 50 års jubilar. En højtidelighed, der blev fejret i uhøjtidelige omgivelser med sol og bobler, tapas, vin, taler og pubquiz 😊

Jubilæum 2024_560x300.jpg

Stort fremmøde og hyggeligt samvær til årets jubilæumsfest. Foto: Privat

Servicering af klinikker

Næstformand Tine H. Madsen servicerer klinikker, både indenfor og udenfor overenskomst. Det der rører sig meget nu, er viden i forhold til søgning af nye kapaciteter når de frigives. I vores region forventer vi 15 stk. Derudover kigger SU (samarbejdsudvalget) på kontrol statistikker og implementering af det nye rygforløbsprogram.

Har du spørgsmål til noget af ovenstående, så kontakt gerne Tine på thm@fysio.dk.

Arbejde i hovedbestyrelsen

Det som fylder i hovedbestyrelsen i øjeblikket, er budget og repræsentantskabet 2024.

Vi arbejder på at få økonomien til at hænge sammen, og med at færdiggøre de forlag som blev vedtaget i 2022, - og så er der selvfølgelig også et arbejde i gang med nye forslag til repræsentantskabet 😊 Hvis du ikke er en del af repræsentantskabet, kan du følge med live-virtuelt d. 8. og 9. november.

Afholdte og kommende netværk og møder

På et møde på OUH med direktionen gennemgik vi MTU og talte om implementeringen af 'Det rehabiliterende sygehus' 😊 Det var en opfølgning fra vores møde i december 2023. 

Og så har der været Folkemøde, hvor der blev givet input til taler og debatter, så vi kunne få så meget fysioterapi ind i de politikker, hvor det gav mening. Vores formand Jeanette Præstegaard deltog blandt andet i en debat med Sophie Løhde (indenrigs- og sundhedsminister, V) i det vi kaldte for Løhdes Hule. 

Lene Lebech, vores netværkskonsulent, har afhold en vellykket Lederkonference, hvor hovedtemaet var AI.

Derudover er der fortsat godt gang i netværk. Vi har nu så mange velkørende af slagsen, at vi skruer lidt ned for de faglige medlemsarrangementer i efteråret 2024.

Lene er for eksempel gået i gang med et kommunalt-praksis netværk i Haderslev i samarbejde med Afdelingsleder for Træning og Forebyggelse Johannes Westergaard. Vi ser med spænding på udviklingen, og håber det får så stor værdi for fysioterapeuter, at vi efterfølgende kan skalere til flere af vores kommuner.

Netværkskonsulenterne er derudover i fuld gang med at planlægge, hvilke netværk der skal startes op i efteråret 2024.

Står du og mangler et fagligt netværk, så tag fat i Lene på LL@fysio.dk

Kursus

Morgenmøde for ledere: Onboarding - og et godt indblik i generation Z

På dette morgenmøde d. 21. august får du masser af inspiration og praktiske værktøjer til onboarding af nye medarbejdere. Ikke mindst når vi taler om den generation, som vi kalder Z.

Næste nyhedsbrev kommer til jul. Indtil da er du altid er velkommen til at kontakte mig på rk@fysio.dk. Se også min kalender her.

Du kan også følge med på regionens Facebook, regionens hjemmeside og nyhedsbrevet Corpus.

Til sidst et stort ønske om en dejlig sommer, både til dig der bliver hjemme i år, og til dig der rejser ud for at opleve fremmede himmelstrøg. Luk ned for arbejdskalenderen og vend sikkert og oplagt tilbage til hverdagen når den melder sig igen.

Sommerhilsner fra

Rikke Kruse
Regionsformand, Region Syddanmark
Tlf.: 22 35 29 19
Mail: rk@fysio.dk