Brug din fagforening som nyuddannet

Som nyuddannet fysioterapeut venter en ny hverdag, og nye behov melder sig. Som din fagforening står vi klar til at hjælpe dig. Vi har her samlet en række gode råd til, hvordan du kan bruge os samt vigtig information omkring dit medlemskab.

Hvis du har en studieforsikring hos Bauta, kan du beholde forsikringen indtil 1 år efter, du er færdiguddannet. Forsikringen dækker indbo, rejse og ulykke og har 0 kr. i selvrisiko på cykeltyveri.

Læs om Bautas attraktive studieforsikring

Måske er du allerede godt i gang med jobsøgningen til dit første job. Vi vil gerne hjælpe dig på vej og har listet ledige stillinger samt gode råd til din ansøgning.

Find dit job i Danske Fysioterapeuters jobbank

Sådan skriver du en god ansøgning og CV 

Traineeordningen er tænkt som en hjælp til, at du som nyuddannet kan få fodfæste på arbejdsmarkedet. Den er for dig, der er helt nyuddannet, dvs. ledig og på dimmittendsats.

Ordningen består af 8 ugers praktik efterfulgt af en opkvalificering bestående af relevante kurser inden for det fysioterapeutiske område.

Læs om traineeordningen og tilmeld dig

Måske er du så heldig, at du allerede har fået tilbudt et job. Husk at sende din kontrakt ind til os og få den gennemgået, inden du skriver under. Det har mange været glade for.

På arbejdsdage kan vi altid tilbyde dig sparring på din kontrakt inden for 24 timer. Send din kontrakt til ansat@fysio.dk eller ring til os på telefon 3341 4620.

Se også vores rådgivning her på hjemmesiden:

Løn for fysioterapeuter

Ansættelseskontrakter for fysioterapeuter

For at arbejde som fysioterapeut i Danmark skal du huske at søge autorisation hos Styrelsen for Patientsikkerhed. Ansøgningen kan ske elektronisk på stps.dk og koster pt. 313 kr.

Sådan søger du autorisation

Hvis du overvejer livet som selvstændig, hjælper Danske Fysioterapeuter dig med svar på dine spørgsmål.

Kontakt vores erhvervskonsulent Claus Pedersen på cp@fysio.dk eller på telefon 3341 4627 for sparring og rådgivning om opstart af virksomhed.

Se vores startpakke for selvstændige fysioterapeuter

Er du allerede i gang i dit første job som selvstændig, er det vigtigt, at du har den rigtige forsikring som færdiguddannet.

Som medlem af Danske Fysioterapeuter kan du tegne en billig erhvervsansvarsforsikring, som dækker, hvis du kommer til at lave en skade på patienten eller patientens ejendele.

Læs mere og bestil en erhvervsansvarsforsikring

Når du har afleveret dit bachelorprojekt, kan du skrive en artikel ud fra dit projekt og være med i konkurrencen om årets Bachelorpris på 25.000 kr.

Prisen bliver uddelt af Danske Fysioterapeuter.

Læs om bachelorprisen

Mulighed for nedsat kontingent

Når du er færdiguddannet går du fra at være studentermedlem til ordinært medlem, hvor du betaler almindeligt kontingent.

Indtil du får dit første job, betaler du kun halv pris for dit medlemskab, men har stadig adgang til alle medlemsfordele. Det er vigtigt at du giver os besked inden 1. september eller 1. april (alt efter hvornår du dimitterer), hvis du ikke er i job. Du bliver nemlig automatisk sat op til fuldt kontingent, hvis vi ikke hører fra dig.

Læs mere om kontingent for nyuddannede

A-kasse

Danske Fysioterapeuter er ikke en a-kasse. Mange vælger DSA, som er a-kassen for personer med en sundhedsprofessionel uddannelse. Selvstændige fysioterapeuter kan også være medlem af DSA.

Til dig der ikke er medlem af a-kasse

Som nyuddannet skal du melde dig ind i en a-kasse senest 14 dage efter endt uddannelse for at blive optaget med dimittendrettigheder. Gør du ikke det, går der et helt år, før du kan modtage dagpenge.

Meld dig ind i a-kasse på DSA’s hjemmeside

Til dig der allerede er medlem af a-kasse

Hvis du har meldt dig ind i DSA som studerende, skal du som nyuddannet huske at ændre din status fra studiemedlem til nyuddannet. Det skal du gøre den dag, du har din sidste eksamen og senest 14 dage efter din sidste eksamensdag

Læs om at ændre din status til nyuddannet på DSA's hjemmeside

Er du ikke medlem?

Det er en forudsætning, at du er medlem af Danske Fysioterapeuter for at kunne få råd og vejledning af vores konsulenter og drage nytte af vores mange medlemsfordele.

Meld dig ind i Danske Fysioterapeuter
Se hvad et medlemskab koster
Se alle medlemsfordele

Del eller udskriv artiklen

Kontakt

Danske Fysioterapeuter

Rådgivning
3341 4620