Samarbejde med kommunen

Der er ikke to kommuner, der er ens, og man kan derfor ikke give en plan for, hvordan du kommer igennem til kommunerne. Men vi kan give dig en vejledning i, hvordan det typisk kunne være med forbehold for forskellige økonomiske og personalemæssige forhold rundt om i kommunerne.
Fysioterapeuter har meget at bidrage med i kommunernes sundhedsarbejde. Derfor kan det være en måde for dig at få kontakt til en række borgere, du kan hjælpe i samarbejde med kommunen.

Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvad kommunen har af uløste opgaver/ problemer og kortlægge præcist, hvordan du kan hjælpe dem.

Det er ikke sikkert, at kommunen selv er klar over, at de har en uløst opgave, men det kan du måske se som fysioterapeut. Det kræver, at du har nogle gode argumenter for, hvorfor kommunen ikke kan undgå at skulle løfte opgaven - en kommune har typisk mange områder, den skal prioritere imellem. Hold derfor fokus på, hvordan dit tilbud kan være med til at skabe værdi for borgerne.

Du skal detaljeret kunne redegøre for, hvordan du vil kunne løse opgaven i kommunen. Du skal også have overvejet, om du kan løse opgaven selv, eller om du skal gå sammen med nogle andre.

Du skal også have tænkt over økonomiske forhold.

Disse tanker og forhold beskriver du så kort og præcist som muligt. Dermed har du noget at vise dit netværk.

 

Undersøg, om der er et netværk af fysioterapeuter i din kommune og tag kontakt til det. Her kan du måske få feedback eller få flere med i samarbejdet.

Hvis der ikke er et netværk, må du selv kontakte andre fysioterapeuter, du kender, og bruge dem som dit netværk.

Når du har fået feedback fra dit netværk og eventuelle samarbejdspartnere, skriver du en kort og præcis beskrivelse af kommunens problem, hvordan du/ I kan løse det, og hvilken forbedring det vil være for den enkelte borger.

De økonomiske forhold kan I vente med at skrive, men I skal have overvejet dem.

Undersøg, hvem der beskæftiger sig med sundhedsforvaltningen i den kommune, du gerne vil i forbindelse med. Se på kommunens hjemmeside, undersøg så meget du kan om sundhedsforholdene, og hvem der er ansvarlig for sundheden i kommunen.

Tag derefter stilling til, hvem der ville være den bedste at henvende sig til. Hvis du er i tvivl, kan du prøve at forhøre dig i receptionen eller omstillingen.

Afdelingen, der beskæftiger sig med sundhed, hedder ofte noget forskelligt fra kommune til kommune.  

Når du har fået en mødedato, kan du vælge at sende en kompetenceprofil til den, du har aftalen med. Så ved de, hvem der kommer.

Kom så forberedt som muligt. Det første møde er ikke altid en forhandling, det er nærmere en præsentation af, hvem du er.

Når du når til forhandlingerne, så husk at der ikke er to forhandlingssituationer, der er ens.

 

Del eller udskriv artiklen

Kontakt

Claus Pedersen

Erhvervskonsulent
3341 4627