Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre

Ny talentmasse

LEDER / Det er mere populært end nogensinde at uddanne sig til fysioterapeut. Men med et øget behov for genoptræning og rehabilitering er der god brug for den nye talentmasse.

Igen i år har rekordmange søgt om optagelse på fysioterapeutuddannelsen. Da der i modsætning til de seneste år ikke er kommet flere pladser på uddannelsen, betyder det store ansøgerantal, at det er blevet sværere at komme ind, og rigtig mange ansøgere er blevet afvist.

Hele 2.480 personer har haft en af de 1.065 pladser på fysioterapeutuddannelsen som deres førsteprioritet. Sværest har det været at blive optaget på uddannelsen i Næstved. Her krævede det en studentereksamen på 10,8; det næsthøjeste adgangskrav blandt samtlige videregående uddannelser i Danmark!

Men hvorfor er det så populært at blive fysioterapeut? I foråret gennemførte Danske Fysioterapeuter i samarbejde med FTF en undersøgelse blandt fysioterapeutstuderende og fysioterapeuter under 35 år med henblik på at afdække deres holdninger og forventninger til blandt andet uddannelse og arbejdsliv.

Undersøgelsen viser, at de tre væsentligste årsager til, at de unge vælger at blive fysioterapeut er, at faget er spændende, muligheden for at arbejde med mennesker hver dag og muligheden for fortsat at udvikle sig. Og mulighederne for udvikling og fordybelse i faget er ikke blevet mindre med den nye kandidatuddannelse i fysioterapi på Syddansk Universitet, hvor det for første gang i Danmark bliver muligt at uddanne sig i fysioterapi på kandidatniveau.

Siden starten af 1990erne er antallet af fysioterapeuter vokset støt. De seneste ti år med ca. 450 om året. Flere fysioterapeuter er derfor en udfordring, vi løbende har måttet forholde os til, men det er rent faktisk lykkedes at skabe så mange nye jobs til de mange ekstra fysioterapeuter, at der i dag stort set er fuld beskæftigelse.

I fremtiden ved vi, at der eksempelvis vil være øget behov for genoptræning og rehabilitering til flere ældre, mere sundhedsfremme og forebyggelse, og at der ligger en række nye beskæftigelsesområder, hvor den fysioterapeutiske viden og kompetence er meget relevant. Vi ved også, at mange medarbejdere i sundhedsvæsenet går på pension de kommende år, og alt tyder på at efterspørgslen på arbejdskraft igen vil stige. Derfor bliver der god brug for den nye talentmasse.

Så også af den grund er det på sin plads at ønske tillykke og velkommen til alle jer nye. Vi glæder os til at lære jer at kende og til at udvikle faget sammen med jer.

Johnny Kuhr
Formand for Danske Fysioterapeuter

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar