Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

"Det er en god idé at spørge ind til deres frygt"

Årets vinder af Bachelorprisen har undersøgt frygten for at falde hos ældre. Frygten er en psykologisk faktor, som kan medvirke til inaktivitet og give risiko for flere fald hos ældre. Men måske kan sundhedsprofessionelle bryde den onde cirkel ved at italesætte problemet.

Nr.4, 2019 1
Fysioterapeuten

"Arbejdet med ældre er en af de mest meningsfulde opgaver i vores fag"

MIT JOB // Mia Møller Henriksen arbejder som fysioterapeut med fokus på geriatriske patienter i Favrskov Kommune. Her har hun sin base på på Favrskov Sundhedscenter, Hammel, to dage og på kommunens plejecenter i Ulstrup tre dage om ugen.

Nr.4, 2019
Fysioterapeuten

For lidt forskning i idrætsskader hos kvinder

TEMA om skader i sport // Forskningsmidlerne bør også komme pige- og kvindeidræt til gode.

Nr.4, 2019
Fysioterapeuten

"Jeg følte mit knæ gik af led"

TEMA om skader i sport // Som professionel fodboldspiller er 23-årige Stine Larsen vant til tacklinger og en fysisk nærkontakt, som kan give skrammer. Men under en pokalkamp sidste år blev Stine Larsen skadet på et langt mere alvorligt niveau. Hun måtte forlade banen med en korsbåndsskade, som har fulgt hende lige siden.

Nr.4, 2019
Fysioterapeuten

Behandling af akutte muskelskader

FAGLIG ARTIKEL // Man skal hurtigt i gang med genoptræningen efter muskelskader. Helingstiden for fibersprængninger er lang, da bindevævet også er ramt. Artiklen giver et overblik over området.

Nr.4, 2019 2
Fysioterapeuten

Én forening

LEDER // "De vellykkede forhandlinger viser, at visionen, om at vi også i fremtiden kan være én forening for alle fysioterapeuter, har solide rødder," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.4, 2019
Fysioterapeuten

Diagnostik, forebyggelse og behandling af akut lateral ankeldistorsion

FAGLIG ARTIKEL // Den nyeste evidens peger på proprioceptiv træning og mekanisk støtte til behandling af ankeldistorsioner.

Nr.4, 2019 3
Fysioterapeuten

Behandling af ekstern springhofte med målrettet styrketræning

FAGLIG ARTIKEL // Denne kasuistik beskriver et forløb med en patient med springhofte, der efter et målrettet træningsprogram opnåede markant smertereduktion og undgik dermed kirurgisk indgreb.

Nr.4, 2019 2
Fysioterapeuten

Patientrapporteret outcome i fysioterapi

FAGLIG ARTIKEL // Når borgerne selv får lov til at rapportere helbredsproblemer og effekt af behandling, får fysioterapeuten større indsigt i deres ønsker og behov.

Nr.4, 2019