Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

"Det var godt med et Kim Larsen-nummer"

CORONA // I en boligkarré på Amager er beboerne i fuld gang med gymnastik på altanerne. Det er fysioterapeut Mikkel Mørup, som dirigerer slaget sammen med boligsocial medarbejder Malene Pedersen, så ældre, børn og forældre får bevæget sig i en tid, hvor det kan være svært at lave en halv times motion om dagen.

Nr.3, 2020 2
Fysioterapeuten

Lungefysioterapien viser sit værd

CORONA // Lederen af Ergo- og Fysioterapien på Hvidovre Hospital, Jette Christensen, glæder sig over, at fysioterapeuterne spiller en vigtig rolle i håndteringen af covid-19-patienter. Og der bliver endnu mere brug for fysioterapeuterne, for brugen af kontinuerlig CPAP øger behovet.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Læger, sygeplejersker og fysioterapeuter arbejder side om side

CORONA // Fysioterapeut Lue Drasbæk Philipsen fra Rigshospitalet har fra begyndelsen af epidemien været med i det team, der behandler patienter med covid-19. Hun fremhæver samarbejdet med læger og sygeplejersker som helt essentielt.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Lynkursus i lungeterapi på Slagelse Sygehus

CORONA // Slagelse Sygehus er gået proaktivt til coronakrisen. Der er ansat flere fysioterapeuter, og Pernille Villumsen har givet læger, sygeplejersker og sosu-assistenter et intensivt kursus i lungeterapi.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Ventilatørkursus til fysioterapeuter

CORONA // Ledende overfysioterapeut Morten Albæk Skrydstrup fra Aarhus Universitetshospital har taget initiativ til et ventilatørkursus til fysioterapeuter, der behandler patienter i respirator. Målet er at optimere den lungefysioterapeutiske behandling og afhjælpe eventuel mangel på sygeplejersker i de intensive afsnit.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Kun de kritiske patienter slipper ind

CORONA // Teiken Hvolby Vendelbo er obs på hygiejenen, når han behandler kritiske patienter på klinikken i Esbjerg. Og så benytter han ventetiden under covid-19-krisen til at udvikle en app og være sagkyndig i patientklagesager.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Onlinetræning med rengøringsspand

CORONA // Livestreaming og øvelsesvideoer blev opfundet af nød – men kan på sigt blive en ny forretningsmodel, vurderer Lars Bruun fra Fysisk Form.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Man kan sagtens behandle uden at røre

CORONA // Videokonsultationer har været en aha-oplevelse for Line Willeberg og hendes kolleger i VIVO Fysioterapi.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Lys for enden af tunnelen

LEDER // "Jeg tør godt sige, at vi alle har været i permanent alarmberedskab," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Uddannelsesleder: "Vi opfordrer de studerende til at palpere deres kærester"

CORONA // Ledelsen på Københavns Professionshøjskole arbejder på højtryk for at skabe velfungerende virtuel undervisning til de studerende. Og selvom der har været vanskeligheder undervejs, og mange studerende har måttet afslutte deres kliniske undervisning i utide, er uddannelsesleder Jannick Marschall sikker på, at der nok skal komme gode fysioterapeuter ud i den anden ende.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Underviser i det virtuelle klasselokale: "Man skal være klar over, at trætheden melder sig lidt hurtigere"

CORONA // Læringskurven har været stejl for både undervisere og de studerende på fysioterapeutuddannelsen på Københavns Professionshøjskole. I løbet af få dage blev al undervisning omlagt til digitale klasserum. Det fungerer – men det virtuelle klasserum har sine begrænsninger, siger lektor Mikas Bjørn Merrild.

Nr.3, 2020
Fysioterapeuten

Studerende: Sendt hjem efter halvanden uges klinisk undervisning

CORONA // Mathilde Skovgaard og hendes studiekammerater er usikre på, hvordan forløbet af deres uddannelse bliver de kommende måneder.

Nr.3, 2020