Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Kom så, de sidste tre!

Kurt Rasmussen får hård genoptræning på Aarhus Universitets hospital efter fire uger i respirator. Den tidligere covid-19-patient genvinder langsomt styrken – men der er lang vej endnu.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Vi kendte til håndsprit, før corona satte ind

Lolland Kommune var langt fremme med hygiejnen, så det var ikke her, de store ændringer i arbejdet fandt sted. Til gengæld blev flere fysioterapeuter sendt ud til plejecentre – og det gik så godt, at man opgraderer samarbejdet, fortæller Steffen Holtze, teamleder i Ældre & Sundhed.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

En fysioterapeut kan godt tømme en opvaskemaskine

Man skal have øje for de fysioterapifaglige opgaver, der ligger i sprækkerne. Det er nødvendigt, hvis man arbejder tværfagligt, mener Pernille Kloster Aalund, sundhedschef i Lemvig Kommune.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Borgerne har taget et større ansvar

Personlig kontakt blev erstattet af video- og telekonsultationer – og borgerne tog overraskende positivt imod de nye redskaber, fortæller Therese Gjerde Jensen, Center for Sundhed og Ældre i Slagelse Kommune.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Det kniber med journalføring, hygiejne og patientidentifikation

I den første runde af akkrediteringen gik en fjerdedel af klinikkerne glat igennem. De resterende klinikker blev godkendt efter at have fulgt op på de mangler, der blev fundet i første omgang.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Årets bachelorpris: De vandt med træningsprogram til personer med parkinson

Fire fysioterapeuter fra VIA University College har vundet Bachelorprisen 2020 med en artikel om et individua liseret træningsforløb på hold til personer med Parkinsons sygdom. Forløbet tager udgangspunkt i de europæiske kliniske retningslinjer på området og har fokus på balance.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Genoptræning af covidpatienter tager ekstra lang tid

Deres lunger har taget skade af infektion og respirator, og patienterne er generelt meget svækkede, fortæller fysioterapeut Richard Schuster fra Aarhus Universitetshospitals Afdeling Q.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

I aften skal jeg spise med kniv og gaffel

FAGLIGT TEMA OM APOPLEKSI // På Rigshospitalet Glostrup træner patienterne de samme øvelser mere end tusind gange. Det kræver tålmodighed og koncentration – men det er det hele værd, mener patienter og terapeuter.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

For medlemmernes skyld

LEDER // Af Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.4, 2020 10
Fysioterapeuten

"Det har været fantastisk at skifte kontoret ud med en nyudsprungen bøgeskov"

MIT JOB // Maria Øland arbejder som fysioterapeut med speciale i hjerterehabilitering på Sundhedscenter Skive. Jobbet indebærer udover genoptræning også forebyggelse og patientuddannelse af borgere, som lægger vejen forbi Sundhedscenteret med alle typer af hjertesygdomme.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Træning af arm og håndfunktion efter apopleksi

FAGLIG ARTIKEL // Der er evidens for høj dosis og intensitet i træningen og for flere forskellige træningsmodaliteter som opgavespecifik træning, FES og VR.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Ph.d.-forsvar for åben skærm

Et publikum på godt 100 personer kiggede med fra deres computere, da Julie Sandell Jacobsen forsvarede sin ph.d. via onlinetjenesten Zoom.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Træning efter indlæggelse på intensiv

FORSKNINGSNYT // RCT-studiet undersøger, hvordan 6 ugers superviseret træning påvirker patienter udskrevet fra intensivafdelinger.

Nr.4, 2020
Fysioterapeuten

Udbredelse af fysisk aktivitet på arbejdspladsen

FORSKNINGSNYT // Studiet afdækker metoderne til at fremme fysisk aktivitet på forskellige arbejdspladser.

Nr.4, 2020