Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

"Man er nødt til at gå tæt på"

TEMA OM HJERNETUMORER // Fysioterapeut Cathrine Lundgaard kan se, at den specialiserede genoptræning gør hjernetumor-patienterne på OUH mere selvhjulpne, og hun håber, at andre sygehuse vil overveje at indføre samme tilbud, nu hvor et videnskabeligt studie til dels bekræfter de empiriske erfaringer. Hun påpeger samtidig, at man skal kunne rumme store, følelsesmæssige udsving, hvis man påtager sig opgaven som behandler.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Lige til højrebenet

TEMA OM HJERNETUMORER // Som det eneste sygehus i Danmark tilbyder Odense Universitetshospital specialiseret genoptræning til patienter med hjernetumor. Fysioterapeut Cathrine Lundgaard har stået for tilrettelæggelsen af tilbuddet, som 72-årige Allan Grøn har haft glæde af. Hvor han før stort set skulle have hjælp til det meste, kan han nu rede seng, dække bord og spise selv.

Nr.7, 2019 4
Fysioterapeuten

Digitalt skuldernetværk løfter fagligheden

1500 fysioterapeuter med interesse i skuldersmerter er samlet i en lukket facebookgruppe. Her diskuterer de cases, behandlinger og diagnoser – kort sagt, de nørder igennem.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Patienter med claudicatio intermittens mangler tilbud om træning

Kun få kommuner og ingen sygehuse tilbyder superviseret gangtræning til patienter med claudicatio intermittens. Det viser en kortlægning af tilbuddet i kommuner og på sygehuse i Danmark.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

”Livets uretfærdighed er tydelig her i huset"

MIT JOB // Anne Marie Eriksen er 56 år og har været fysioterapeut på Specialhospitalet i 12 år, hvor hun hjælper rygmarvsskadede patienter.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Sig det højt!

LEDER // "Offentligt ansatte har meget udstrakt ytringsfrihed, så længe de udtaler sig på egne vegne og om det, de selv oplever," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Hjernetumorer: Symptomer, prognose, behandling og rehabilitering

FAGLIGT TEMA // Artiklen giver en overordnet beskrivelse af hjernetumorer hos voksne og evidensen for rehabilitering.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Ulighed i sundhed vedrører os alle

Danskere med korte uddannelser dør tidligere og bliver mere syge end dem, der har lange uddannelser. Og sådan fortsætter eksemplerne på uligheden i sundhed. Men man kan faktisk gøre noget ved det, siger professor i folkesundhedsvidenskab, Signild Vallgårda, som har forsket i forskellene.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Hjernetumorer: Rehabiliteringsstudie viser effekt på muskelstyrke, kondition og træthed

FAGLIG ARTIKEL // Et studie fra Odense Universitetshospital viser - som et af de første studier i verden - en positiv effekt af fysioterapi og ergoterapi til patienter med gliomer i forbindelse med, at de får stråle- og kemoterapi på sygehuset.

Nr.7, 2019
Fysioterapeuten

Aerob træning kan afhjælpe angst

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger, hvorvidt træning versus ingen behandling, eller højintensitetstræning versus lavintensitetstræning har effekt på angst.

Nr.7, 2019