Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Jeg håber, at vi kan udpege børn med CP langt tidligere

FORSKNING PÅ VEJ // I et nyt projekt vil fysioterapeuter træne spædbørn, der er i risiko for CP, hjemme hos familien. For jo tidligere, man sætter ind, des større er chancen for et bedre funktionsniveau resten af livet.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Christopher bygger bro til 1.000 foreninger

TEMA // Fysioterapeut Christopher Hjorth er brobygger i Aarhus Kommune og har til opgave at finde passende aktivitetstilbud til borgere efter genoptræning.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Patienter med kronisk sygdom har gavn af telerehabilitering

FORSKNING // Træning via videokonsultation er effektivt som alternativ til fysisk fremmøde. Australske forskere har gennemgået 29 studier med mere end 1.000 deltagere med blandt andet KOL, hjertekarsygdomme og cancer.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Virtual reality-træning har positiv effekt hos patienter med Parkinson

FORSKNING // En gennemgang af 22 studier viser, at brug af VR kan forbedre livskvalitet og ADL-funktioner hos patientgruppen, dog særligt hos de yngre.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Opråb: Ældreområdet har brug for behandling og rehabilitering

HOLDNING // Fysioterapeut og leder i hjemmeplejen, Hans-Michael Aslak, opfordrer sine kolleger og andre fysioterapeuter til aktivt at tage del i en forbedring af ældreområdet.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Stigende opmærksomhed på fastholdelse

TEMA // Kommuner deler flere og flere erfaringer om brobygning og fastholdelse på websitet Sunde Borgere – Fra kommune til kommune.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Maiwand kom med på holdet

TEMA // En diskusprolaps i begyndelsen af året satte Maiwand Marjan ud af spillet, men med hjælp fra brobygger Christopher Hjorth er han nu aktiv i foreningslivet.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Hvad er vigtigt for patienterne, når de går til fysioterapeut?

FORSKNING // Hollandske forskere har spurgt 17 patienter, der er i behandling på klinik, hvilke egenskaber hos fysioterapeuten der skal til, for at de oplever høj kvalitet i behandlingen. De peger blandt andet på inddragelse, teknisk dygtighed og empati.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

”Det handler om at give dem en bedre livskvalitet”

STILLING // Fysioterapeut Emil Harald Hyllested O’Gara arbejder med palliative patienter, der har en uhelbredelig livstruende sygdom. Hver dag cykler han rundt til sine patienter, som han giver lindrende behandling ved hjælp af kropsterapi, massage og afspænding.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Fysisk aktiv og gravid

PH.D. // Gravide, med en ukompliceret graviditet, er mere fysisk aktive ved moderat til høj intensitet, hvis de får et tilbud om holdtræning.

Nr.8, 2022
Fysioterapeuten

Vi skal forebygge for at øge livskvaliteten blandt ældre

LEDER // Alt for ofte bliver alle ældre skåret over én kam som en byrde i stedet for en ressource, og det er både ærgerligt for borgerne og dyrt for samfundet.

Nr.8, 2022