Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Årets fysioterapeut: ”Under covid gjorde vi alt med bankende hjerte”

Under pandemien fik Linette Marie Kofod brug for al sin viden, sine samarbejdsevner og sin beslutningskraft, da hun som respirationsfysioterapeut blev en af de bærende kræfter inden for CPAP-behandling af covidpatienterne på Hvidovre Hospital.

Nr.7, 2022 1
Fysioterapeuten

Motion skal gøre kemoterapi mere effektiv

FORSKNING PÅ VEJ // Gunn Ammitzbøll vil undersøge, om superviseret fysisk træning kan styrke behandlingen af kvinder med brystkræft og få tumoren til at skrumpe.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

"Jeg bruger studiejobbet til at få kompetencer til drømmejobbet"

TEMA // Sofie Bennedsen, der er fysioterapeutstuderende på 7. semester ved VIA University Collage, har studiejob i Aarhus Kommune som privat aflaster for en dreng med infantil autisme. Hun ser mange fordele ved jobbet og synes, det stemmer fint overens med den tid, hun har til rådighed ved siden af studiet.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

Det kan du kræve i løn

TEMA // Når du som fysioterapeutstuderende beslutter dig for at arbejde ved siden af studiet, er det en god ide, at du sætter dig ind i reglerne om løn og vilkår. Læs Q&A med forhandlingskonsulent Helge Sørensen.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

Fysioterapeuter skal spille en større rolle i fremtiden

LEDER // Jeg vil bestræbe mig på at sætte fysioterapi på landkortet.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

Kranieskævhed og asymmetri hos spædbørn bør opspores tidligt

FORSKNING // Et spædbarns asymmetri kan have konsekvenser for alt fra ammeetablering til senere motorisk udvikling. Tidlig opsporing og indsats er centralt for et godt resultat. På Slagelse Sygehus har fysioterapeuterne iværksat en ny praksis for at tilgodese dette.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

Man skal kunne holde en distance

STILLING // Connie Hovmark Jensen er fysioterapeut på Fenrishus, som er et tilbud til terminale, multihandicappede børn og unge med svære hjerneskader. Her er det de meget små ting, der gør en forskel og som kan give børnene et bedre liv.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

Sørg for at få klare aftaler med din arbejdsgiver

TEMA // Hvilke opgaver må du udføre i dit studiejob? Du skal først og fremmest sørge for at lave klare aftaler med din arbejdsgiver om hvilke ting, du skal varetage. Og så er det en god ide, at du har mulighed for supervison fra en erfaren fysioterapeut. Læs Q&A med chefkonsulent, Gurli Petersen.

Nr.7, 2022
Fysioterapeuten

Ikke alle typer frivilligt arbejde er godt

TEMA // Superligaklub søgte studerende til massage en gang om ugen – som ulønnet arbejdskraft. Den går ikke, siger Brian Errebo-Jensen, som mener, at det er at udnytte sportsinteresserede unge groft.

Nr.7, 2022