Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Manuel drænagebehandling af lymfødem kan være overflødig

Et nyt studie viser, at manuel drænagebehandling af lymfødem hos kvinder, der er opereret for brystkræft, kan være spild af gode kræfter. Ifølge studiet giver behandling med kompression alene nemlig samme virkning, når man måler på ødemets volumen.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Fysioterapi nord for polarcirklen

Den 28-årige Tobias Bjerre arbejder 4000 km nord for Danmark, i Nordvestgrønland, hvor han trodser snestorme, mørke og sprogvanskeligheder for at udføre sit arbejde.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

"Mit arbejde giver lægerne frihed til at fokusere på det, de er gode til"

MIT JOB // Lene Voigt er selvstændig fysioterapeut i danske lægehuse. Hun aflaster lægerne i Helsinge Lægecenter og Allerød Lægeklinik ved at indgå i den daglige konsultation med at udrede og henvise patienter med biomekaniske vanskeligheder.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Patienter: Fysioterapi skal være besværet værd

Hvis patienterne ikke oplever en bedring på mindst 20 procent, så synes de ikke, at fysioterapi er umagen værd. Det viser et nyt studie.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

De unge kommer! Generation Millenium er på vej

De er unge, de har passion, og de vil gå milevidt for deres leder og deres arbejdsplads, hvis de kan se formålet med det. Men de kræver noget til gengæld. Er du klar til at tage imod generation Millenium?

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Akkreditering – mere bureaukrati eller bedre arbejdsgange?

Nu er det blevet fysioterapeuternes tur til akkrediteringsprocessen, hvor IKAS gennemgår sundhedssektoren for at sikre kvalitet og udvikling.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Alle føler ejerskab

TEMA om akkreditering // Klinikejer Maj-Britt Høtoft inddrog både ansatte og indlejere hos Fysiodanmark i Vejen i arbejdet med akkrediteringen. Belønningen er, at alle føler ansvar for de nye arbejdsgange.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

En topstyret proces

TEMA om akkreditering // Stefan Kragh valgte at gennemføre akkrediteringsprocessen, selvom han ikke er forpligtet til det som medejer af en klinik uden ydernummer. Og han gjorde det 100 procent topstyret. Diplomet var så vigtigt for klinikken, at han ikke ville overlade noget til tilfældighederne. Det er nødvendigt, hvis man vil være konkurrencedygtig.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Træning kan forbedre tilstande relateret til hjernerystelsen

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger effekten af træning til personer med hjernerystelse.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Godkendt specialisering af fysioterapeuter i psykiatrien

LEDER // "Det er ikke kun i psykiatrien, at kompetencegivende specialuddannelse vil være med til at løfte det faglige niveau," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Vestibulær dysfunktion i forbindelse med hjernerystelse

FAGLIG ARTIKEL // Nogle patienter lider af svimmelhed efter hjernerystelse. I artiklen gennemgås de mest almindelige årsager til svimmelheden, og hvilke test, der kan anvendes.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

De træner, til de bliver svimle

TEMA om vestibulær dysfunktion // På Rigshospitalet Glostrup tilbyder fysioterapeuterne specialiseret genoptræning til patienter med vestibulær dysfunktion. Træningen tvinger deltagerne til at gøre de bevægelser, som de normalt undgår.

Nr.3, 2019
Fysioterapeuten

Træning til uspecifikke nakkesmerter

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger effekten af terapeutisk træning på livskvaliteten hos kontorarbejdere med uspecifikke nakkesmerter.

Nr.3, 2019