Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Det er en stor fejl at appellere til folks fornuft

TEMA om motivation // Vil man motivere sine patienter, skal man tage udgangspunkt i deres livssituation. For uanset hvor meget man appellerer til hjernen og den sunde fornuft, vil det i sidste ende være hverdagslivet, som sætter begrænsningerne, når patienten skal gøre sine øvelser, mener professor Reinhard Stelter.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Vi skal have en større palet af tilbud

TEMA om motivation // Regioner og kommuner bør inkorporere genoptræning i sociale aktiviteter og samarbejde tæt med det lokale foreningsliv. Ellers lader vi de patienter i stikken, som ikke synes, at træning er attraktivt. Det mener Julie Midtgaard, som har forsket i fastholdelse efter genoptræning.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Er din patient vinder, makker eller medskaber?

TEMA om motivation // Er din patient typen, der skal have en belønning, når hun har gjort sine øvelser? Eller skal hun have lov til at lege hjælpetræner og få indflydelse på holdtræningen? Et nyt system inddeler patienterne i fem motivationstyper. På den måde kan fysioterapeuten tilrettelægge træningen, så den passer til den enkelte patient.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Hvilken type er din patient?

TEMA om motivation // Fysioterapeuter kan med et nyt system tilrettelægge træningen, så den passer til den enkelte patient. Systemet er bygget op over fem arke- eller motivationstyper og skal hjælpe til at ramme patienten lige dér, hvor motivationen sidder.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

"Man skal ikke finde sig i at have hovedpine"

MIT JOB // Lars Brunholm Falkenhøj arbejder hos FysioDanmark i Varde som fysioterapeut med speciale i hovedpine, nakke og ryg.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Sofie fik halvanden måneds ekstra løn

DFys hjælper // Det blev en bekostelig affære, da Falck ovetog virksomheden Sundhedsdoktor uden at betale dens ansatte efter overenskomsten. Danske Fysioterapeuter gik ind i sagen og sikrede Sofie Sørensen og hendes daværende kollegaer en efterbetaling på i alt 800.000 kroner.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Behandling af hælsmerter

FAGLIG ARTIKEL // Med udgangspunkt i en konkret patient og den foreliggende evidens gennemgår artiklen behandling af hælsmerter som følge af en overbelastning i fascia plantaris eller en hælspore.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Mulig effekt af træning med NMES til KOL

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger, hvorvidt NMES gavner voksne personer med KOL.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Til gavn for patienterne

LEDER // "Fysisk aktivitet er en nødvendig del af behandlingen og skal respekteres som sådan," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Rovdrift på arbejdskraften

DEBAT // Kliniske undervisere tvinges til flere opgaver, der ikke har direkte relation til den kliniske undervisning. Det går ud over de studerende og supervisionen, skriver Uffe Holm Rasmussen i et åbent brev til lederne.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Konditionstræning til personer med migræne, spændingshovedpine og nakkesmerter

PH.D. // Lotte Skytte Krøll har i sit ph.d.-projekt undersøgt effekten af konditionstræning til personer, der lider af migræne, spændingshovedpine og nakkesmerter, og hvordan de er påvirkede af disse kombinerede tilstande.

Nr.7, 2018
Fysioterapeuten

Ingen effekt af udstrækning på ledbevægelighed

FORSKNINGSNYT // Studiet undersøger, hvorvidt udstrækning forbedrer ledbevægeligheden på kort sigt hos personer med neurologiske og ikke-neurologiske lidelser.

Nr.7, 2018