Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Det er os, der er eksperter i bevægeapparatet

En af de fysioterapeuter, der i årevis har modtaget hundredvis af patienter uden lægehenvisning, er Josef Andersen. Han mener, at det er oplagt, at fysioterapeuter overtager patienter med smerter i bevægeapparatet fra de praktiserende læger.

Nr.2, 2019 1
Fysioterapeuten

"Jeg får trukket min viden fra kandidaten helt ned i øjenhøjde med borgeren"

MIT JOB // Christina Nielsen arbejder som fysioterapeut og udviklingsterapeut på Rehabiliteringsenheden Østervang.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

Et boost til den faglige selvtillid

DFYS HJÆLPER // A-kassen DSA og Danske Fysioterapeuters traineeordning for nyuddannede gav Nanna Jürgensen selvtillid, nye vinkler på sit fag og en vikarstilling på drømmearbejdspladsen.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

Træningen har givet mig et spark bag i

Center for Kræft og Sundhed tilbyder rehabilitering til borgere, der har eller har haft kræft. Her er maskinerne er byttet ud med funktionel fællestræning til stor glæde for Christian Philip Klemming-Schmidt og de andre patienter, der træner på Ungeholdet.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

Nu kan verden bare komme an

Henriette træner på Ungeholdet hos Center for Kræft og Sundhed, et rehabiliteringstilbud til borgere der har eller har haft kræft. Til træningen er maskinerne erstattet af fælles funktionel træning, og det giver sved på panden og mod på livet.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

Valg i sigte: Hvorfor skal en fysioterapeut stemme på dig?

Det er snart tid til folketingsvalg – faktisk skal det afholdes senest den 17. juni. Vi har spurgt sundhedsordførerne fra de 11 partier, der stiller op til Folketinget, hvorfor landets fysioterapeuter skal stemme på netop dem.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

En sejr for faget

LEDER // "Jeg er sikker på, at vores fag kommer til at spille en langt større rolle i det danske sundhedsvæsen i fremtiden," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.2, 2019 4
Fysioterapeuten

Fysioterapi efter hjernerystelse

FAGLIG ARTIKEL // Artiklen giver et overblik over den aktuelle viden omkring fysioterapi til behandling af hjernerystelse.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

Behandling af langvarige følger efter hjernerystelse

FAGLIG ARTIKEL // Center for Hjerneskade i København har oprettet en enhed, der tager sig af behandling af patienter med langvarige gener efter en hjernerystelse. Artiklen giver et overblik over behandlingen med fokus på fysioterapeuternes opgaver.

Nr.2, 2019
Fysioterapeuten

Kampagne formidler nødvendig viden om 'sportshjernerystelse'

Dansk Selskab for Sportsfysioterapi har længe haft fokus på håndtering af hjernerystelser. Det har blandt andet resulteret i kampagnen ”Sportshjernerystelse”, i samarbejde med lægerne og Danmarks Idrætsforbund.

Nr.2, 2019