Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Store regionale forskelle

TEMA // Ledigheden blandt nyuddannede er den laveste i fem år. Men der er store regionale forskelle. Hvor fysioterapeuter flere steder i Jylland har svært ved at lande deres første job, mangler der omvendt hænder på Sjælland.

Nr.8, 2021 4
Fysioterapeuten

Vi ser en ny patientgruppe med senfølger

FORSKNING PÅ VEJ // Det er kommet bag på forskerne, at det fortrinsvis er kvinder, som før havde et aktivt liv, som nu er sygemeldt på grund af senfølger efter covid-19.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Ilddåb på coronaafsnittet

TEMA // Cecilie Faurskov Vedøe begyndte sit arbejdsliv i et vikariat på Hvidovre Hospital, hvor hun arbejdede i frontlinjen med coronapatienter. Halvandet år senere er hun blevet fastansat på Nordsjællands Hospital.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Hvordan aktivitetsmålere kan bruges til at øge det fysiske aktivitetsniveau hos ældre

PH.D // Ældre, der modtager feedback fra aktivitetsmålere, går cirka 1.300 skridt mere om dagen. Til gengæld frarådes det at bruge spørgeskemaer som måleredskab til ældre.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Fra livredder til selvstændig

TEMA // Maria Hviid Mortensens første job var som livredder i en svømmehal. Senere blev hun selvstændig og arbejder nu med sportsfysioterapi og er tilknyttet landsholdet i ishockey for kvinder. Rygholdet i bassinet har hun dog beholdt.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Vi kan ikke undgå at blive påvirkede af mødet med andre mennesker

HOLDNING // Helle Rønn-Smidt, lektor på VIA, advarer mod nogle af de råd, eksperter gav i Fysioterapeutens tema om at sætte sunde grænser i patientarbejdet.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Planen blev sat på pause

TEMA // Karsten D. Thiesens drøm om at blive fysioterapeut er midlertidigt indstillet, efter han forgæves forsøgte at komme til Norge og derpå søgte job i Sønderjylland. Nu arbejder han som handicaphjælper og overvejer, hvad fremtiden skal byde på.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Visse praktiksteder har et dårligt ry

POSITION // Fysioterapeutstuderende oplever negativ opgaveglidning, mangel på klinisk undervisning og lavt fagligt niveau på nogle praktiksteder. Der bør derfor indføres systematisk evaluering på alle uddannelsessteder.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

I Faxe finder borgere med demens ro og fællesskab i naturen

STILLING // Fysioterapeut Dorte Christensen tager borgere med demens ud i naturen i Faxe Kommune. Det skal stimulere et socialt fællesskab og skabe ro i et nervesystem, som er på overarbejde.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Undersøgelse og behandling af patienter med osteoporose – en ny tilgang

PRAKSIS // Artiklen beskriver relevante test til brug i den fysioterapeutiske undersøgelse. Derudover præsenteres en opdeling af patienterne i kategorier.

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Et sundhedsvæsen i knæ

LEDER // Brug vores kompetencer ordentligt og med respekt!

Nr.8, 2021
Fysioterapeuten

Jeg vil anbefale alle at tage til Sverige

TEMA // På under to måneder fandt Nina Josephine Golding arbejde som fysioterapeut i Sverige. Sammen med sin kæreste har hun nu arbejdet i den svenske by Tibro i godt et år og tager hjem med masser af praktisk erfaring.

Nr.8, 2021