Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

En times træning gør underværker

STILLING // Jakob Holst arbejder på Golfklinik Danmark i Vejle, hvor han hjælper golfspillere på amatør- og eliteplan med at forbedre deres præstationer. Han tror, at fysioterapeuter i fremtiden vil få flere jobs i golfverdenen.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Bedre træningstilbud til skulderpatienter

FORSKNING PÅ VEJ // Birgitte Hougs Kjær vil i løbet af de næste tre år søge svar på, om man bør tillade smerter under genoptræning af patienter med rotatorcuff tendinopati.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Kom til os, hvis du får en klage

PATIENTKLAGER // Danske Fysioterapeuter vil have medlemmerne til at tale sammen, når de er havnet i en klagesag.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Ventetiden skal ned

PATIENTKLAGER // Sundhedspersoner venter i øjeblikket i gennemsnit 14,5 måneder på afgørelse i patientklagesager, men direktøren for styrelsen lover forbedringer.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Frygten er overdreven

PATIENTKLAGER // Brian Errebo-Jensen, næstformand i Danske Fysioterapeuter, sidder i Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn og træffer afgørelse i klagesager. Han oplever, at en del medlemmer er bange for at miste deres autorisation.

Nr.6, 2020 8
Fysioterapeuten

4 gode råd når patientklagen rammer

PATIENTKLAGER // Krisepsykolog Rikke Høgsted giver gode råd til fysioterapeuter, deres ledere og kollegaer, når de bliver ramt af en klagesag.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Journalen er utrolig vigtig

PATIENTKLAGER // Antallet af patientklager er stigende, og derfor er det afgørende, at dokumentationen er i orden, fortæller sagkyndig i Styrelsen for Patientklager.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Fysioterapeuter skal være brobyggere i psykiatrien

POSITION // Position er et debatindlæg, og dette er skrevet af Ruben Fjord Bredholt, medlem af Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Undersøgelse og behandling af subakromialt impingementsyndrom

FORSKNING // Der er god evidens for træningsbaseret behandling eventuelt i kombination med manuelle teknikker, men det er stadig uklart, hvordan og om en stratificering af patienterne giver nyttig viden til valg af behandling.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Behandling af skulderimpingement

PRAKSIS // Hvert år bliver mere end 300 borgere henvist til Sundhedshus Nørrebro med skuldersmerter. Fysioterapeuten lægger i samarbejde med patienten en behandlingsplan for genoptræning og behandling af skulderen. Her beskrives to forskellige behandlingsforløb.

Nr.6, 2020 3
Fysioterapeuten

Øvelser til behandling af patienter med skulderimpingement

Hent øvelser til inspiration til din behandling af patienter med skulderimpingement.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Det er vigtigt at være opmærksom på muskelsenesmerter ved hoftedysplasi

PH.D. // 100 patienter med hoftedysplasi blev fulgt et år efter operation. Men selvom patienterne havde fået bedre funktionsevne, medførte det ikke, at de bevægede sig mere.

Nr.6, 2020
Fysioterapeuten

Kunne Arne være fysioterapeut?

LEDER // Det er ikke gjort med at sætte et plaster på et sår udløst af fortidens synder. Vi skal alle sammen have et arbejdsliv, vi kan holde til i mange, mange år.

Nr.6, 2020