Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

"Nu kan jeg sætte ord på, hvordan jeg arbejder som fysioterapeut"

TEMA OM DIT FØRSTE JOB // Da Anders Skovsbo Jørgensen forgæves havde søgt job i hjembyen Aalborg, drog han til Sverige for at få sit første job som fysioterapeut. Det har han ikke fortrudt.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Sverige sukker efter de danske fysioterapeuter

TEMA OM DIT FØRSTE JOB // Der er kamp om de danske fysioterapeuter på de svenske arbejdspladser. Det fortæller Morten Fabricius Meyer, som sidste år formidlede 30 job til nabolandet.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Sølvbryllup med McKenzie

I år er det 25 år siden, McKenzie Instituttet blev etableret i Danmark af fire driftige fysioterapeuter. Instituttet blev forløberen for Dansk Selskab for Mekanisk Diagnostik og Terapi, der i dag har omkring 400 kursister årligt. Formand Mathias Holmquist tager det som et udtryk for, at metoden er fulgt med tiden, og at den fortsat giver mening for mange.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Arbejdsgiverne løfter sløret

TEMA OM DIT FØRSTE JOB // Du er nyuddannet og står på spring med et spritnyt eksamensbevis i hånden. Jagten på dit første job som fysioterapeut starter nu. Men hvad skal du lægge vægt på, når du søger? Vi har spurgt tre arbejdsgivere, hvad de lægger vægt på, når de ansætter nyt personale.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Problemet med mangel på pleje løses ikke ved at reducere fysioterapien

DEBAT // Karen Eriksen er specialist i neurofysioterapi og har arbejdet som afdelingsterapeut, forsknings- og udviklingsfysioterapeut, senest på apopleksiklinikken på Bispebjerg Hospital. Hun frygter, at fysioterapien fremover drukner i plejeopgaver.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

”Jeg kan gøre en kæmpe forskel med små justeringer”

MIT JOB // Kristian Vesterby er fysioterapeut på HandicapBilistCentret i Rødovre, der tæller tre fysioterapeuter og to kørelærere, som er specialiserede i at hjælpe mennesker med handicap til at køre bil. HandicapBilistCentret huser også en specialkøreskole til private kunder, som er tilpasset elevernes handicap.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Forreste knæsmerter hos børn og unge

FAGLIG ARTIKEL // Ved forreste knæsmerter hos børn og unge bør patientuddannelse, som understøtter de unges egenhåndtering af deres knæsmerter, være en central del af behandlingsforløbet. Artiklen giver et bud på håndteringen af patellofemorale smerter.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Der er store fordele ved, at borgerne selv vurderer, hvordan de har det

Aalborg Kommune er i gang med at implementere et generisk spørgeskema i de kommunale genoptræningscentre. Processen har været svær, men det har været umagen værd for både borgere og terapeuter.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Fysioterapeuter skal have en tydelig stemme på klimaområdet

LEDER // "På det her område kan fysioterapeuter give væsentlige bidrag," siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Ny analyse: Barrierer for at starte ny klinik

TEMA OM PRAKSISSEKTOREN // Det kræver en stærk startkapital, hvis der skal økonomi i en nystartet privat klinik. Det er en af konklusionerne i en ny analyse fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Analysen bygger bl.a. på medlemmernes oplevelse af forholdene i praksissektoren og afdækker både styrker og dilemmaer.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Syv spørgssmål til sundhedsprofessoren

TEMA OM PRAKSISSEKTOREN // Jakob Kjellberg, professor i sundhedsøkonomi hos VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, har stået i spidsen for den nye analyse af praksissektoren inden for fysioterapi. Vi har stillet Jakob Kjellberg syv spørgsmål til analysen, som er en del af grundlaget for den vigtige debat om visioner for fremtidens praksissektor frem til Danske Fysioterapeuters repræsentantskabsmøde i november.

Nr.2, 2020
Fysioterapeuten

Hvorfor skal man som fysioterapeut interessere sig for praksisanalysen?

TEMA OM PRAKSISSEKTOREN // En ny analyse, som VIVE har lavet for Danske Fysioterapeuter, giver et indblik i situationen på landets private klinikker. Analysen vidner om en praksissektor i udvikling og giver et indblik i de dilemmaer, der er opstået som følge af udviklingen.

Nr.2, 2020