Artikel fra Fysioterapeuten

Tidligere numre
Fysioterapeuten

Der skal være nogen, der spørger dig: “Hvordan har du det?”

TEMA // I Christian Karlsens job på et rehabiliteringscenter for flygtninge er det en præmis, at der er fortællinger fra patienter, som han har svært ved at rumme. Derfor benytter han sig af forskellige redskaber, som støtter ham i at håndtere oplevelserne.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Verdens største løbestudie

FORSKNING PÅ VEJ // Vi håber på at reducere antallet af skadede løbere.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Vi bør tage socialt ansvar

HOLDNING // Danske Fysioterapeuter bør går foran, når det handler om at udfordre uligheden i sundhed. Sådan lyder det fra Nicolas Kjerulf, lektor fra Københavns Professionshøjskole.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Nu er jeg bevidst om mine grænser

TEMA // Jannie Pedersen har altid betragtet sig selv som rummelig. Men da hun en dag – modvilligt og uden for arbejdstiden – kørte en patient til dyrlægen med patientens syge hund, overskred hun sin egen grænse. Episoden startede et halvt år med symptomer som træthed, kvalme og svigtende hukommelse.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Min fysioterapeutiske cirkel er sluttet

ÅRETS FYSIOTERAPEUT // Marianne Kongsgaard har gennem sit 44 år lange arbejdsliv holdt den faglige fane hævet. Standarden skal være høj, mener hun. Derfor er modtageren af Danske Fysioterapeuters Pris også utroligt tilfreds med at afrunde karrieren med et job som surveyor.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Guide: Sådan sætter du grænser i det professionelle patientarbejde

TEMA // Læs og print guide om, hvordan du sætter grænser i det professionelle patientarbejde.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Viden om anatomi og diagnosticering skal være i top på skadestuen

STILLING // Christian Pilely Olsen arbejder som fysioterapeut på skadestuen på Slagelse Sygehus, hvor hverdagen er afvekslende og fagligheden i centrum. På skadestuen diagnosticerer og behandler han patienter med alt fra forstuvede ankler til brækkede fingre.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Det må ikke blive en syltekrukke

POSITION // De 11 nye principper for fremtidens praksissektor er positive fremskridt, mener Mark Bjerre Ebbesen fra Frie Praktiserende Fysioterapeuter, som står til rådighed for flere drøftelser.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Perspektiver på rehabilitering 2021

FORSKNING // Rehabiliteringsforløb opleves ofte som fragmenterede og mangler sammenhæng. Forfatterne beskriver udfordringerne indenfor rehabilitering i dag og peger på, at fysioterapeuter bør spiller en central rolle i at sikre sammenhæng i forløb.

Nr.6, 2021 2
Fysioterapeuten

Når hovedet rammer loftet

LEDER // Vi gør sammen med patientorganisationerne alt, hvad vi kan for at gøre opmærksom på problemet og kræve en politisk løsning.

Nr.6, 2021
Fysioterapeuten

Det handler om at skabe social kapital

TEMA // Mentorordning, morgenrunde og nærvær. Det er nogle af de redskaber, som afdelingsterapeut Helle Juhl Andersson bruger for at forebygge følelsesmæssig udmatning på Holbæk Sygehus.

Nr.6, 2021