Tillidsrepræsentanterne: Det vil kollegerne have mere af ved OK26

Lene Jæger, tillidsrepræsentant på Ortopædkirgisk afdeling, Nordsjællands Hospital
"Vi vil gerne stige i løn hurtigere, lige som man gør i kommunerne, og have flere muligheder for tillæg. Vi ser en ulighed i basislønnen mellem regionalt og kommunalt ansatte.
Mine kolleger vil gerne have mere frit valgs-ordning til sikring af det bæredygtige arbejdsliv, hvor balancen mellem arbejde og fritid føles sund. Der er en tendens til, at de unge bruger frit valg til at holde en pause fra hamsterhjulet og tage orlov, mens dem, som har stiftet familie, ofte prioriterer at få frit valg-pengene udbetalt, så de har råd til at gå ned i tid eller få opfyldt drømmen om at købe ejerbolig. Blandt gruppen over 55 år er der et udtalt ønske om kunne gå tidligere på pension, fordi det er så hårdt arbejde at være ansat i regionerne."
Marianne Trudslev, fællestillidsrepræsentant i Hjørring Kommune
"Mine kolleger er optagede af, at vi sikrer reallønnen, så de ikke oplever at have mindre økonomisk råderum. Der er der et stærkt ønske om centralt forhandlende tillæg for erfaring og kompetence. Det er en måde, hvorpå vi kan sikre en lønudvikling i vores arbejdsliv.
De går også op i, at arbejdslivet er sundt, og at rammer og vilkår er gode. En måde at sikre et sundere, mere fleksibelt og bæredygtigt arbejdsliv kan være mere frit valg. Hvor man selv kan vælge, om pengene skal gå til frihed, til pension eller til løn. Kompetenceudvikling og kurser er nogle af de goder fra en tidligere overenskomst, som vi sætter pris på."
Steffen Bader, tillidsrepræsentant på University College Lillebælt - Fysioterapeutuddannelsen
"Løn står højt på dagsordenen. Lønmæssigt ligger vi på professionshøjskolerne under akademikerlønninger generelt. Seneste overenskomst, OK24, kompenserede os ikke for reallønsnedgangen de foregående år, og sidste del af den lønstigning, der var forhandlet hjem, blev kraftigt nedreguleret med reguleringsordningen.
Vi ser positivt på de resultater, som Industriforliget netop har gennemført, om forældres og bedsteforældres ret til frihed ved børns og børnebørns sygdom. Vi skal være flere år på arbejdsmarkedet, og derfor er bedre seniorvilkår og muligheder også naturligt at se på.
Vi oplever, at der puttes mange opgaver ind i vores tid til forberedelse. Da det blev fastslået, at vi har ret til betalt frokostpause, medførte det fx ikke, at vi fik færre opgaver, og så koster det på tid til forberedelsen. Vi går gerne i dialog med Danske Fysioterapeuter og AC om, hvordan vi sikrer, at forberedelsen ikke udhules."
Følg med i OK26
Offentligt ansatte medlemmer af Danske Fysioterapeuter har modtaget en mail med link til at indsende krav til OK26 fra den 12.-26. maj. Læs mere her:
Du skal logge ind for at se kommentarer og selv kommentere
Log ind
Er du endnu ikke medlem? Bliv medlem i dag og få fuld adgang til fysio.dk, og gør brug af vores mange medlemsfordele.