Barbara C. Brocki modtager Danske Fysioterapeuters Pris 2018

Årets prismodtager har givet respirationsfysioterapi et fagligt løft og medvirket til at udbrede evidens og kendskab til området.
Brian Errebo-Jensen, næstformand i Danske Fysioterapeuter, overrakte Danske Fysioterapeuters Pris 2018. Fra scenen takkede en beæret og smilende Barbara Brocki alle dem, der har omgivet hende i karrieren. Foto: Heidi Lundsgaard

Der var stående ovationer, da Barbara Brocki torsdag aften fik overrakt Danske Fysioterapeuters Pris 2018 på fagkongressen.

Barbara Brocki er fysioterapeut og ph.d. indenfor respirationsfysioterapi og træning. Hun er ansat som fysioterapeut på Aalborg Universitetshospital og er desuden forsker, praktiker og medlem af bestyrelsen i Dansk Selskab for Lunge- og Hjertefysioterapi. Hun er også redaktør og medforfatter på den nyeste grundbog i lungefysioterapi, den første på dansk, der tager udgangspunkt i forskning.

Priskomiteen har lagt vægt på, at Barbara Brocki har givet hjertelungeområdet et stort fagligt løft, og at prismodtageren er engageret og hårdtarbejdende samt afholdt og vellidt blandt sine kolleger.

Fra pepfløjte til evidens og høj faglig viden

Rasmus Gormsen Hansen, formand for Dansk Selskab for Lunge- og Hjertefysioterapi, har været med til at indstille prismodtageren med den begrundelse, at Barbara Brocki har gjort et ekstraordinært stort arbejde indenfor lunge- og respirationsfysioterapi.

”Da vi startede Fagligt Selskab for Hjerte- og Lungeterapi for ti år siden, var lungeterapi noget med en pepfløjte. Barbara har aktivt været med til at trække området ind i den moderne fysioterapi og fået os til at reflektere over hvad det er, vi gør", siger Rasmus Gormsen Hansen og fortsætter:

"Det er også Barbara, der har hevet inspiratorisk muskeltræning til landet og gjort behandlingsformen tilgængelig. Med Barbara i spidsen har feltet gennemgået en udvikling, hvor evidensen er blevet tydeligere, kombineret med høj faglig viden og rationale for behandlingen. Dertil er Barbara imødekommende, forstående og har altid tid til refleksion og faglig sparring”.

Danske Fysioterapeuters Pris på 50.000 kroner gives hvert år til en fysioterapeut, der har gjort en særlig indsats for professionen, faget, kollegaerne eller foreningen. 

Se alle nyheder fra fagkongressen

Del eller udskriv siden
0 kommentarer
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar