Fagkongressen er skudt i gang

I de næste tre dage samles fysioterapeuter fra hele landet i Odense Congress Center til faglig udvikling og med et stort fælles ønske om at sætte flere mennesker i bevægelse.
Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter, åbner fagkongressen. Foto: Heidi Lundsgaard.

Godt 1200 fysioterapeuter fra hele landet var mødt op til et brag af en åbning torsdag morgen kl. 10 i Odense Congress Center. I de kommende tre dage vil de suge ny viden til sig og udveksle erfaringer, når flere af verdens førende forskere i fysioterapi holder oplæg om bl.a. kræft, rygsmerter og knogleskørhed.

Det er sjette gang, at Danske Fysioterapeuter afholder fagkongres, men Fagkongres 2018 er alligevel noget særligt. I år fejrer Danske Fysioterapeuter nemlig 100 års jubilæum. Det bliver naturligvis også markeret på fagkongressen og til flere forskellige begivenheder i løbet af året.

Danske Fysioterapeuters formand, Tina Lambrecht, glæder sig:

"I løbet af de sidste 100 år har vores fag gennemgået en forrygende udvikling, og det har aldrig stået stærkere, end det gør i dag. Hver dag hjælper vi syge borgere med at opnå et bedre og smertefrit liv og raske borgere til at forebygge sygdom og smerter. Opgaverne bliver mere komplekse, og faget endnu mere spændende, fordi vi er i konstant udvikling. Fysioterapeuter er stærkt engagerede i deres fag, og det kan man i den grad mærke på fagkongressen," siger Tina Lambrecht. 

Formanden for Dansk Selskab for Fysioterapi, Lars Henrik Larsen, bød fysioterapeuterne velkommen med ordene:

"Jeg ELSKER mit fag. Ingen anden profession rummer så mange med så stærk faglig identitet. Kernen i fysioterapi er bevægelse, og nu er tiden inde til, at vi sammen skal skabe bevægelse. Ikke blot i de kommende spændende dage, men i den faglige udvikling generelt."

"Fremtiden ligger og venter på os. Men styrkelsen af den faglige kompetence handler sjældent om blot at gøre noget andet, end man plejer, eller udfolde opskrifter, der er udviklet af andre. Det handler om kontinuerligt at stille spørgsmålstegn ved det næste skridt på vejen. Naturligvis baseret på den bedst tilgængelige viden og ræsonnering. Det er kernen i de næste tre dages kongres."

Følg med i fagkongressen her på fysio.dk, hvor vi bringer udvalg fra de 180 oplæg, debatter og workshops.


1000 fysioterapeuter varmer op til fagkongressen. Foto: Heidi Lundsgaard

Se alle nyheder fra fagkongressen

Del eller udskriv siden
1 kommentarer
×Skriv en kommentar
 • Lars Henrik Larsen

  Kære gode kolleger,
  Tak for sidst - festligt, forrygende, fantastisk fagligt!
  3 dages fagkongres er slut og efterlader et flot aftryk og et indtryk af en blomstrende profession i rivende udvikling på en lang række områder. Tak til de 1000 videbegærlige fysioterapeuter og studerende, der viste en støt stigende grad af spørge- og diskussionslyst i forhold til de centrale spørgsmål, der skal undersøges, diskuteres og dokumenteres. Tak til de faglige miljøer og selskaber for at facilitere og udvikle fagligheden. Og særlig tak til de mange forskere og forskningsmiljøer, der er helt centrale i den faglige udvikling i fysioterapien og den fortsatte kamp for at fysioterapi og fysioterapeuters kompetencer sættes på dagsordenen.
  Sidst men ikke mindst en stor tak til Danske Fysioterapeuter og hele holdet, der har knoklet hårdt for at lave en flot Fagkongres 2018.

  Bedste faglige hilsner fra Dansk Selskab for Fysioterapi
  Lars Henrik Larsen, Formand.

  #stærkefysioterapeuter
  #specialiseringsordningen
Indsend kommentar