Fælles indsats skal gøre danskerne mere aktive

Danske Fysioterapeuter deltager i et ambitiøst samarbejde for at fremme danskernes sundhed gennem idræt og foreningsliv. Målet er at sætte 75 procent af danskerne i gang med idræt inden år 2025.
Danske Fysioterapeuter er med i en af tre arbejdsgrupper, der skal undersøge, hvordan danskerne kan dyrke mere idræt og dermed opnå bedre sundhed og tilknytning til arbejdsmarkedet. Foto: iStock

Det skal være lettere for danskerne at vælge en aktiv livsstil. Derfor har regeringen nu nedsat tre arbejdsgrupper med repræsentanter fra tre ministerier og en række organisationer, herunder Danske Fysioterapeuter.

Arbejdsgrupperne skal undersøge, hvordan danskerne kan dyrke mere idræt og dermed opnå bedre sundhed og tilknytning til arbejdsmarkedet. Målet er at gøre 75 procent af danskerne idrætsaktive inden år 2025, og her kan fysioterapeuterne spille en særlig rolle.

”Fysioterapeuter møder dagligt børn, voksne og ældre, som ikke er fysisk aktive eller dyrker idræt. Vi har særlige forudsætninger for at fremme fysisk aktivitet og deltagelse i idræt hos børn og voksne med handicap, svage ældre og folk med smerter fra led og muskler. Men også i forhold til den store gruppe af raske danskere, er der et kæmpe potentiale for at bringe fysioterapeuter mere i spil,” siger Tina Lambrecht, formand for Danske Fysioterapeuter.

Arbejdet er i fuld gang og arbejdsgrupperne forventes at fremlægge et oplæg i sensommeren 2018.

For Danske Fysioterapeuter deltager Anja Dürr, fysioterapeut og udpeget af Dansk Selskab for Sportsfysioterapi. I efteråret afholder Kulturministeriet, DIF og DGI en konference, hvor der gøres status for arbejdet med at gøre flere danskere idrætsaktive.

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar