Støtte til fysioterapeutisk postdoc-forskning

For at fremme den faglige udvikling vil Danske Fysioterapeuter for første gang støtte to postdoc-stillinger. Et klart signal om, at vi ønsker forskningsbaseret faglig udvikling, siger formand.

Til efteråret udbyder Danske Fysioterapeuter to postdoc-stipendier til fysioterapeuter med en phd. Stipendierne er på 450.000 kroner hver. De skal gøre det muligt for phd.´er at fortsætte forskning i deres område.

”Vi har i dag en stor talentmasse med over 100 fysioterapeutiske ph.d.'er. Det her er næste skridt, som dels skal sikre forskning på endnu højere niveau, dels gøre flere fysioterapeuter klar til forskningsstillinger,” siger formand Tina Lambrecht og fortsætter:

”Det er samtidig et klart signal til omverdenen om, at vi som fag ønsker forskningsbaseret udvikling. Vi er kommet rigtig langt som fag – men rejsen slutter ikke her.”

En postdoc-stilling er typisk på mellem 1-3 år. For at kunne søge den skal man have gennemført en ph.d.

Ansøgningsfristen er den 1. oktober 2018.

Det er Danske Fysioterapeuters fond for forskning, uddannelse og praksisudvikling, der bedømmer ansøgningerne. Der vil blive lagt vægt på, at ansøger tidligere har publiceret forskningsresultater i relevante tidsskrifter ligesom erfaring fra forskning i udlandet/med udenlandske forskere er kvalificerende. Ligeledes vil medfinansiering fra arbejdsgiver eller andre fonde vurderes positivt.

Stipendierne vil blive overrakt den 9. november 2018 på Danske Fysioterapeuters repræsentantskabsmøde.

Se hvordan du ansøger

Del eller udskriv artiklen
0 kommentarer til artiklen
×Skriv en kommentar
Indsend kommentar